oLivery - olive oil made easy

Wij maken eersteklas Italiaanse olijfolie.

Olie om eindeloos mee te bakken, dressen en dippen.

En als het op is, bestel je een navulling die past in je brievenbus. 

Dat is ouderwets lekkere olie, op een nieuwerwetse manier bezorgd.

Tech Talk

Een zwarte fles

oLivery olie zit in een zwarte fles. Een donkere luchtdichte fles is het beste voor de kwaliteit van de olie, dus het is altijd een goed idee om de dop op de fles te doen en je olie in de kast te zetten als je het niet meer nodig hebt.

Groente en fruit oxideert onder de invloed van zuurstof en licht. Gele en groene vruchten zijn daar het meest gevoelig voor, denk bijvoorbeeld aan appels of avocado’s.

De slimme fles bevat een chip. De chip houdt het gewicht en dus de inhoud van je fles in de gaten, en de chip stuurt een Bluetooth berichtje naar je telefoon wanneer de fles bijna leeg is.


De navulling

Kunststof is een moeilijk onderwerp. We kunnen niet goed met, en ook niet goed zonder. Niet al het kunststof is hetzelfde gelukkig. En dat van ons is het beste dat er op het moment is.

1. Ons plastic is gemaakt van recyclebaar plastic. Dat betekent dat als jij het netjes bij het plastic afval doet, we er oneindig nieuwe verpakkingen van kunnen maken. Hoera.

2. Plastic is energievriendelijker om te vervoeren dan glas. Het is namelijk compact, licht in gewicht en heeft geen extra verpakkingsmateriaal nodig om te beschermen. 

3. Een navulverpakking kan in een kleine verpakking met de gewone post mee. De gewone post is een reuze efficiënt systeem, en een stuk vriendelijker dan pakketpost.

Mooi nieuws: we zijn nu Bio-plastic aan het testen! Dat is gemaakt van plantaardige grondstoffen.


Zo werkt het

1. Hallo

Je bestelt je olijfolie fles die je de volgende dag krijgt thuisgestuurd. Jij vult thuis de fles, linkt de chip via Bluetooth met je telefoon en de rest gaat vanzelf.

2. Biep-Biep

Als jouw fles bijna leeg is, stuurt de chip een bericht naar oLi en vraagt oLi: nu bestellen? Jij klikt op Bevestigen en klaar is je bestelling. Wij sturen je dezelfde dag nog een nieuwe navulverpakking. Die verpakking kan door de brievenbus, dus als je morgen thuiskomt ligt er, voor minder dan tien euro, nieuwe olie op de mat.

3. Zelf doen

Krijg je de hele familie op bezoek voor een diner of organiseer je de buurtbarbecue? Klik op de App en bestel een extra navulverpakking. Klik, klik, go. Makkelijker wordt het niet.


De beste olijfolie

Altijd genoeg olijfolie in huis is alleen de moeite waard als je olie echt heel goed is. Onze extra vergine olijfolie is gemaakt van koudgeperste olijven uit Puglia in Zuid Italië. Zoek het maar op, Puglia is de hemel voor olijfbomen en de provincie is er dan ook wereldberoemd om. Het wordt er flink heet, de bodem zit vol met mineralen en het regent er bijna nooit. Onze olie komt van bomen uit het beschermde Nationale Park van Gargano. Het familiebedrijf onze boer Michele Clemente oogst daar al sinds 1895 met veel respect voor het park zijn olijven.

Olivery olie is 100% puur natuur. Michele plukt de olijven pas als ze volledig rijp zijn, en daarna worden ze zo snel mogelijk geperst zodat de smaak en de gezonde antioxidanten zo goed mogelijk bewaard blijven.

Na het persen wordt de olie gefilterd en gecentrifugeerd. Zonder water en vruchtvlees kun je de olie loeiheet verwarmen zonder dat het gaat spetteren of walmen. Moet jij eens opletten hoe prettig dat is.

Olivery olie kun je gebruiken om te bakken, dressen op te dippen. Als de olie je niet bevalt, stuur je het terug, en krijg je onmiddellijk en zonder vragen je geld terug.


oLivery is opgericht door Ridder Drost.

Toen Ridder na zijn HAVO diploma geen idee had wat ie later worden wilde, vertrok hij naar Italië om een zomer in een olijfgaard te gaan werken. Hij kwam drie jaar later pas thuis. Vol kennis over olijven en olie, recepten en enthousiasme.

Ridder richtte het bedrijf Liquido d’Oro op en lanceerde met succes online olijfolie in twaalf landen in Europa. Na feedback van gebruikers van Liquido d’Oro olijfolie zette hij Olivery op en vroeg een paar ondernemende nerds om met hem mee te denken over een nieuw model.

Samen met een marketeer, een bedrijvenmaker, een verkoper, een dozenschuiver en een creatief is hij nu oLivery.


10% van de winst

Niet alles loopt even gesmeerd in de wereld, en dat moet natuurlijk wel. Bij Olivery geloven we in het 10% model; als alle bedrijven in de wereld 10% van hun winst aan goede doelen geven, dan zijn de grootste problemen in no time opgelost.

Onze 10% gaat naar het onderwijs van gevluchte kinderen in Zuid Italië, waar onze olie vandaan komt. Met wat voor reden die ook in een tentenkamp zitten, alle kinderen verdienen het recht om te leren lezen en schrijven en andere dingen op te steken waar ze later positieve dingen mee kunnen ondernemen.