PUT DO SNOVA NIJE LAGAN - Interaktivna radionica

21. i 22. septembra u Tuzli

PUT DO SNOVA NIJE LAGAN, ALI IMATI PRILIKU HODATI NJIME JE BLAGOSLOV

Imate ideju? Niste sigurni da li je dobra? Želite da provjerite njen kvalitet i njenu održivost? Želite da naučite šta razdvaja dobru ideju od loše? Trebate mentora? Ne, ne košta ništa. Besplatno je. Imate priliku. Pokrenite se!

Radionica je interaktivnog karaktera. Svi kandidati će raditi u novoformiranim ili, već, postojećim timovima. Teorijski dio radionice ne postoji. Niko od investitora ne pita šta je biznis plan, nego kaže pokaži mi cash flow. Na radionicu sve mogu prijaviti svi ljudi, koji žele da nauče i da pokrenu vlastiti startup.

Radionica će biti podijeljena u dva dana:

DAN 1: 21.09.2019. od 09:00 – 16:00h (uz pauze po dogovoru)

 • kako ukloniti strah i izaći iz zone komfora
 • procjena individua u timu i uloge
 • koja je razlika između samozaposlenih i zaposlenih
 • kako analizirati poslovnu ideju kroz Canvas model
 • popunjavanje Canvas modela i ''kristalizacija'' vaših vlastitih ideja uz pomoć mentora
 • prezentovanje ideja pred grupom
 • mentorove sugestije i ukazivanje na dobre, ali i na loše stvari

DAN 2: 22.09.2019. od 09h do 16h (uz pauze po dogovoru)

 • upoznavanje sa elementima biznis plana
 • šta jedan kvalitetan biznis plan treba da sadrži
 • šta u biznis palnu predstavlja marketig
 • Takmičenje: davanje na uvid korigovanih Canvas modela kroz pripremljenu prezentaciju vlastite ideje. Mentor na osnovu poslovne ideje i kratke razrađenosti, bira dva do tri tima sa kojima nastavlja raditi u dogovorenim terminima kako bi se ta ideja realizovala.

Timovi koji prođu prvi krug, zajedno sa mentorom, pišu kompelatan biznis plan, istražuju tržište, imaju obuku iz digitalnog marketinga sa stručnjacima iz te oblasti, vrše finansijsku analizu i to sve u našim prostorijama pokrenite.se u ulici Mitra Trifunovića Uče broj 7 u Tuzli.

O mentoru

Amra Deliomerović je završila Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli, odsjek menadžment.  Iza sebe ima tri godine radnog iskustva u računovodstvenom sektoru te ponajviše u polju projektnog menadžera.

Bila je zaposlenik. Zna šta i to znači biti. Vlasnik startup-a Project Solution je devet mjeseci te će vam reći iz prve ruke šta i to znači biti. Ona voli reći: ''Otkako sam vlasnik, spavam kao beba, budim se svaka dva sata i plačem.'' te dodaje kako nije to baš, baš tako.

Iza sebe ima dva tima, koji su imali ideju i koji su sada registrovani startupi; HaBEEtat i My Frizer. Na putu je i tim Tayra. Amra piše projektne prijedloge kako za potencijalne startup-e, tako i za poslovne subjekte, koji dugo postoje te aplicira na tendere kako bi svojim klijentima omogućila finansijska sredstva, da ostvare svoje ciljeve; registruju firmu, unaprijede proizvod, edukuju kadar i slično.