CHIACCHIERONI 

 Beszédfejlesztő program 

Ahol a te nyelved is garantáltan megered!

Ne hagyd ki a szeptember 26-ig érvényes EARLY BIRD kedvezményt, és szerezd meg a teljes előfizetést 15% kedvezménnyel! 

Használd az EARLYBIRD15 kuponkódot!

MIT TARTALMAZ A CHIACCHIERONI?

Tananyag

Kidolgozott tananyagot, nem kell tehát külön tankönyvet vagy bármi segédanyagot pluszban megvenned!

A témaköröket kétheti bontásban közösen dolgozzuk fel: az első héten elmélyítjük a lexikai részét az anyagnak, a második héten pedig szituációkon keresztül véssük be. Mindkét héten alkalmazni fogod a új ismereteket a gyakorlatban.


Hanganyag

Sok segítő hanganyagot: összefoglaló podcastok, mintafeladatok, kész audió mondatkártyák segítik a tanulásodat.

Ez duplán hasznos: egyrészt praktikus, mert sokszor az ember hallgani tud, nézni viszont nem. 

Másrészt a hallás útján bemenő információk segítik a passzív tanulásodat.

Tanulói felület

Zárt tanulói felületet, melyen minden elérhető.

A honlapon lesz egy saját profilod, mellyel be tudsz lépni a tanulói felületre, s kiválasztva a tanfolyamot egyrészt minden héten hozzájutsz az új tananyaghoz, másrészt a kapcsolt fórumban közösen is dolgozunk majd a tananyag elmélyítésén és alkalmazásán.

  Közösség

  Nyelvet tanulni a kommunikációs lehetőségek nélkül nagyon nehéz. Épp ezért nagyon fontosnak tartom a közösséget, melyet építünk majd a kurzus résztvevőiből. 
  Rengeteget lehet tanulni egymástól is, a közös projektek is előrébb viszik a tanulást, és nem mellesleg megteremtjük azt a közeget, melyben az összes olasz-rajongó olaszosan kommunikál.

   Módszertan

   Az egész program úgy épül fel, hogy akár egy önállóan tanuló is sok trükköt kapjon, hogyan lehet hatékonyan és élvezetesen nyelvet tanulni.

   Fontos továbbá, hogy bármilyen módon is tanulsz, a motivációt is tudni kell folyamatosan szinten tartani, vagy akár növelni: ebben is nagy segítség lesz ez a program.

    Tanár

    A program során én folyamatosan jelen vagyok: a fórumban együtt gyakorlunk, illetve itt fogok különböző kiegészítő anyagokat közzétenni, melyekkel tovább bővítjük a témakörhöz tartozó információkat, több ingerrel is rögzítjük a tudást. Bármikor lehet kérdezni is, de lesz erre külön dedikált hely, ahol kérdezz-felelek vagy közös konzultáció során tisztázunk minden felmerülő kérdést.

     Fókuszhetek

     A választott témakörökön felül lesznek hetek, amelyek során egyéb, az olasz nyelvhez kapcsolódó alapvető dolgokkal fogunk foglalkozni. 
     Lesz, mikor a kiejtésre koncentrálunk, máskor egy kisebb nyelvtani terület kerül kivesézésre. 

     Workshopok

     A workshopok nem képezik részét a kurzusnak, ám a tanév során meghirdetett workshopok egy részén INGYENESEN vehetnek részt a tagok, illetve lesznek kizárólag számukra meghirdetett workshopokok, melyeken kedvezményes áron vehetnek részt .

     Olasz életérzés

     Az összes eddig felsorolt dolog mit sem érne, ha mindezt nem olaszos jókedv és temperamentum, energikus haladni és tanulni akarás lengené be.
     Mindannyian rajongunk az olasz mindenségért, s a nyelvet, kultúrát is ilyen életérzéssel tanuljuk, ismerjük meg egyre jobban.

      HOGY TUDSZ CSATLAKOZNI?


      A programhoz most kétféle csoportban tudsz csatlakozni, igényeid és lehetőségeid függvényében. 

      A törzsanyag mindkettőben ugyanaz.

      Az ALAPCSOMAGBAN nagyobb hangsúlyt kap az ÖNÁLLÓ TANULÁS, ennek megfelelően alakítottam ki a törzsanyagon felüli elemeket.

      A MENTORCSOMAG az egyéni mentorálást helyezi a középpontba: hangüzeneteken keresztül tudsz megoldásokat küldeni, akár a napi feladatok kapcsán, akár a szituációkhoz.  Az üzeneteidet kielemzem, ellátlak jótanácsokkal, kijelölünk egy irányt, hogy önállóan tanulva mire figyelj, adott esetben kapsz plusz feladatot, magyarázatot. Annyi hangüzenetet küldhetsz, amennyit csak szeretnél, én hétköznapokon fogok azokra reagálni.

      MINDKÉT CSOMAG esetén folyamatosan jelen vagyok, a csomagokhoz tartozó FÓRUMBAN a törzsanyaghoz tartozó plusz feladatokat, motivációs anyagokat hozok, kéthetente összefoglalom a "témakéthét" tanulságait, válaszolok a kérdéseidre.

      MIT TARTALMAZ A  KÉT CSOMAG?

      ALAP CSOMAG

      29,90 Euro/hó

      Témakörönként videós összefoglaló

      Kidolgozott szószedet a tanuláshoz, gyakorláshoz, önellenőrzésre

      Audió mondatkártyák

      Interaktív feladatok

      Napi közös, nem időponthoz kötött gyakorlás

      Témakörönként 3 szituáció közös feldolgozása, audió és írott példával

      Automatikus támogató csoporttagság

      Kéthetente kérdezz-felelek, melyen válaszolok a felmerülő kérdésekre

      MENTORCSOMAG

      49,90 Euro/hó

      (Limiált létszám)

      Témakörönként videós összefoglaló

      Kidolgozott szószedet a tanuláshoz, gyakorláshoz, önellenőrzésre

      Audió mondatkártyák

      Interaktív feladatok

      Napi közös, nem időponthoz kötött gyakorlás

      Témakörönként 3 szituáció közös feldolgozása, audió és írott példával

      Automatikus támogató csoporttagság

      Kéthetente csütörtökön 18.30-20 óráig csoportos konzultáció, ahol átbeszéljük a felmerülő kérdéseket, gyakorlunk

      Egyéni mentorálás: egyéni hanganyagokon keresztül 

      KI KÍSÉR EZEN A NAGY KALANDON?

      Ők ŐK MÁR CSACSOGTAK VELEM

      "A Chiacchieroni kurzus elvégzésével úgy érzem bátrabban tudok megszólalni olaszul és kevésbé idegeskedek azon, hogy vajon helyesen mondok-e mindent, mint ahogyan azt korábban tettem. Ehhez segítettek hozzá a naponta kapott feladatok, amik illeszkedtek a mindennapi élet szituációihoz kiegészülve nyelvtani segédletekkel és szószedetekkel. Különösen tetszett, hogy minden beküldött feladatomra kaptam részletes értékelést, ami nagyban hozzásegített a fejlődésemhez és önbizalmat is adott. Jó szívvel ajánlom ezt a kurzust bárkinek, aki szeretné felszabadultabban használni az olasz nyelvet akármilyen szinten is beszéli jelenleg, hiszen mindenki a saját szintjén tudja elvégezni a feladatokat egy lelkes csoport tagjaként!" Kulin Panka

      "Végre egy olyan kurzus, ami valóban azonnal alkalmazható tudást kínál kreatív feladatokon keresztül napról napra. Egy lelkes, fáradhatatlan, folyamatosan fejlődő tanár segítségével, aki elhivatott az olasz nyelv tanítása mellett." Kosznovszki Zsófia

      "Ági egy minden értelemben professzionális olasztanár. :) Igazodva a mai kor kihívásaihoz olyan modern, interaktív e- learning-es tananyagokat állít össze, amely szakítva a régi hagyományos eszközökkel teljesen új szintre emeli a nyelvtanulást. Áthidalva a fizikai korlátokat napi szinten újabb és újabb e- learning-es tananyagokat, gyakorló feladatokat oszt meg a közösségi média valamennyi általa használt felületén. Ezek igazodnak akár aktuális ünnephez, eseményhez, vagy olyan témával kapcsolatosan készül el a feladat, amely aktuális kérdéseket nyelvtani "mumusokat" elemez részletesen. Nagyon régóta kerestem azt a felületet, azt a "tanárt", aki a már meglévő nagyon jó nyelvtudásomhoz igazodva ad újat, aki fenntartva az érdeklődést, átadja a lelkesedést az on- line térben is, amellyel készíti az egyedi e- learning-es feladatokat, tutoráló videókat. Minden egyes bejegyzés, poszt, feladat, videó minden egyes perce azt támasztja alá kétség nélkül, hogy Ági esetében igazi "szerelemmunka" az olasz tanítása, igazi elhivatott, rendkívül kedves, és segítőkész is emellett. Csakis AJÁNLANI tudom. Csupa nagy- nagy betűvel. Senza dubbio, vale la pena di imparare da Agnese :)"
      Rácz Betti

      "Néhány hónapja kezdtem el követni Ági "olaszos munkásságát" és bevallom szerintem az egyik legjobb amivel találkoztam az elmúlt néhány évben. Nagyon szeretem a feladatokat, nagyon változatosak és hála Ági hatalmas lelkesedésének még este fáradtan hazaérve is van kedvem tanulni. Én őszintén ajánlom mindenkinek, aki ezt az általam imádott nyelvet választja."
      Vincze Zsolt

      Ők GyIK

      Hogy működik az előfizetés?

      Az programhoz évente csak 3 alkalommal lehet csatlakozni. Erre azért van szükség, hogy a résztvevőkkel közösen tudjunk haladni, felvegyük a lépést, és csak egymásra figyeljünk. Ha minden hónapban lennének új tagok, megszakadna a folyamat, amiben már benne vagyunk.
      Mivel a program úgy épül fel, hogy minden havi tananyag önállóan is megáll a lábán, és nem egymásra épülnek a leckék, a következő kapunyitáskor csatlakozók az adott anyagrésznél csatlakoznak, s akkor jutnak az előző hónapok tananyagához, amikor a körforgásban odaér ismét a program.

      Mikor lehet csatlakozni?


      Évente három alkalommal lehet csatlakozni a programhoz.
      Első alkalommal 2022. október 3-án indul a program és aznap zárul a jelentkezési időszak. 
      Aki szeretne a következő kapunyitásról értesülni, jelezheti azt a kapuzárás után közzétett linken.

      Meddig van hozzáférésem a tananyaghoz?

      A program anyagához addig férsz hozzá, ameddig előfizető vagy.
      Pont mint egy HBO-vagy Netflix-előfizetés esetén.

      Az előfizetést bármikor lemondhatod, az előfizetés lejártával egyetemben megszűnik a tananyaghoz és a fórumhoz való hozzáférésed.

      Újra csatlakozni csak a következő kapunyitáskor tudsz.

      Fontos tudnod, hogy nincs részösszeg visszafizetés, tehát a megkezdett előfizetés havi fordulónapján az előfizetési díj levonásra kerül, ha lemondod, a következő hónaptól nem vonódik az összeg. Tehát a tananyagodhoz az aktuális előfizetési hónapban hozzájutsz, utána viszont nem.


      Hogy lehet fizetni?


      Biztonságos, bankkártyás fizetés
      re van lehetőség, a Stripe rendszerén belül.
      A bankkártyaadatokat én nem látom, az előfizetést pedig bármikor lemondhatod az előfizetői fiókodban, illetve kezelheted a kártyádat is (például ha változtak a kártyaadataid.)

      Amiatt se aggódj, hogy a fizetés Euróban történik, a Stripe ezt is kezeli, neked nincs vele semmi dolgod.

      Mivel a fizetés euróban történik - mert Olaszországban élek és adózom -, a számlát is Euróban fogod megkapni.

      Van garancia?


      Ugyan én teljesen biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog neked a program, és nem lesz kedved kilépni, kitaláltam neked egy megnyugtató gyakorlatot:
      ha kiválasztod a neked tetsző csomagot,lehetőséged van 14 napig kipróbálni. Mivel egy fejezet két hét, így az első fejezetet teljesen kockázatmentesen próbálhatod ki.

      Ahhoz, hogy ehhez hozzájuss, ugyanúgy végig kell haladnod a vásárlási folyamaton, de  az összeget csak akkor vonja a rendszer, ha letelt a 14 napos próbaidőszak.

      Honnan tudjam, hogy nekem való-e?

      • Ha szeretnél olaszozni, rugalmas időbeosztással,önállóan,  de nem egyedül, akkor neked való!
      • Ha változatos, és minden képességedet fejlesztő program keretein belül szeretnél tanulni, neked való.
      • Ha szívesen kommunikálsz, és veszel részt közösségi
       tanulásban
       , neked való.
      • Ha nem idegen tőled, hogy hangfelvételt készíts, és azon keresztül kommunikálj - hogy a leghatékonyabban fejleszd a beszédkészségedet -, a mentorprogram is neked való.

      Milyen szinten kell lennem?

      Az ajánlott szint erős A2:
      tudjál mondatokat képezni, használd magabiztosan a kijelentő mód jelen időt, passato prossimót, imperfettót.
      Ismerd a tárgyi, részes, és visszaható névmásokat.
      A többi alakul a programban.
      Az általam felsoroltak a minimum nyelvtani tudást jelölik, mindenki a maga szintjén tud fejlődni, a lexikai és nyelvtani segédanyagok, illetve a fókuszhetek biztosítják, hogy minden készséged fejlődjön.

      Nem szoktam telefonon hangüzeneteket felvenni...

      Igen, ez eleinte kihívást szokott jelenteni, de abszolút megugorható kihívás. 
      Ha szeretnél erre gyakorolni, javaslom, hogy vedd fel néha, ahogy beszélsz, akár magyarul is, és hallgasd vissza magadat, hogy megszokjad a saját hangodat!
      Másik jó gyakorlat, ha megállsz a tükör előtt, és a saját szemedbe nézve beszélgetsz magaddal.
      Néha az embernek "szembesülni kell magával", utána mindig egy hatalmas fejlődési ugrás következik.

      Sosem használtam még tanulói felületet...

      A tanulói felület használata egyszerű, de fogsz kapni hozzá segítséget. Lesz egy saját"tanulói fiókod", ahol egyrészt testre fogod tudni szabni a saját profilodat, kezelni az előfizetésedet, módosítani a jelszavadat.
      A tanfolyam törzsanyagához a "tanfolyamaim" fül alatt jutsz hozzá, s ott egyértelműen látni fogod a kurzus felépítését, követni fogod tudni a havonta megnyíló újabb leckéket, fogod tudni jelölni magadnak a már elvégzett tananyagot.
      A tanfolyamhoz csatolt fórumban pedig - ami úgy fog működni mint egy facebook-csoport - meg fogod kapni a kiegészítő anyagokat, illetve itt fog zajlani a csoportmunka, a napi kommunikáció. Tudsz bejegyzést közzétenni, képet vagy linket közzétenni, kommentelni.
      Ha mentorcsomagos vagy, itt fogod tudni elküldeni a hanganyagaidat is.
      Egyszóval, itt fog zajlani az élet!

      .