CTK novice

Vaša doza novic najljubše knjižnice

Brez reklam. Brez sponzorjev. Brez spama. Popolnoma brezplačno. CTK novice so namenjene študentom, zaposlenim in vsem ostalim članom in uporabnikom knjižnice, ki si želijo, da njihova knjižnica z njimi sodeluje v dialogu in ne monologu.

Naša mantra je povezovati interese študentov, raziskovalcev ter druge zainteresirane javnosti s strokovnjaki knjižnice pri pridobivanju, izmenjavi in deljenju znanja.

Ali je to nekaj, kar bi vas zanimalo?

Pridružite se CTK skupnosti

Kdo piše (in fotografira) za vas?

Za vas ustvarjajo sodelavci iz celotnega kolektiva CTK.

Kaj lahko pričakujete v svojem epoštnem nabiralniku?

  • E-sporočilo, kadar koli bomo objavili pomembno novico. 
  • Uporabna informacijska orodja in pomembne informacijske vire
  • Priporočila knjig 
  • Predstavnike naše skupnosti
  • Vsebine iz področij odprte znanosti, ustvarjalnice (ang. maker space), skupnostne znanosti in sorodnih področij, kjer CTK prednjači v Sloveniji
  • Ankete, kjer nas bodo zanimale vaše povratne informacije (..skupaj z vami lahko naredimo CTK boljši!)

Postavili smo si visoke standarde. Če bi se v tem trenutku morali odjaviti od vseh novic, na katere ste sedaj prijavljeni in začeti iz ničle, potem si želimo, da bojo naše novice ene prvih novic, na katere se boste ponovno prijavili.

Drobni tisk (oz. zakaj ne bomo zapravljali vašega časa)

Informacijski strokovnjaki. Ne samo, da delujemo za javno dobro, smo vrhunsko usposobljeni informacijski strokovnjaki. V medijih ste pogosto deležni napačnih informacij (ang. fake news). Pri nas tega preprosto ni. 

Osredotočeni smo v vas. Vse kar delamo, delamo zato, da zadovoljimo potrebe naših uporabnikov in članov. V preteklosti je pogosto veljalo, da je knjižna zbirka najpomembnejši del knjižnice. Danes temu ni več tako.

Delamo stvari, ki jih drugi ne delajo. V CTK smo ponosni, da lahko postavljamo trende za ostale knjižnice in druge javne ustanove. Naj si bo to temeljno razviti pogovor v živo preko spletne strani, odprtost do polnoči (ali za vikende), vzpostavljanje konzorcijev za mednarodno znanstveno literaturo, razvoj ustvarjalnice ali povezovanje laične in strokovne javnosti s pomočjo skupnostne znanosti. 

Ni vse v tehniki. Kljub temu, da je tehnika naše najmočnejše strokovno in znanstveno področje, vam ponujamo informacijske vire, ki so širše zastavljeni. Odgovorimo vam lahko na marsikatero vprašanje iz področij kot so gradbeništvo, arhitektura, kemija itn. 

Spoštujemo vaš čas. Stvari, ki jih pišemo, jih ne pišemo samo zato, da bi bilo nekaj napisano. Želimo si, da bi vi od tega resnično nekaj imeli. Vedno damo priporočila, ki jih tudi sami upoštevamo. 

Pogosto zastavljena vprašanja

Zakaj potrebujete moj epoštni naslov, ne pa mojih ostalih osebnih podatkov? 

V CTK se zavedamo izjemnega pomena varnosti osebnih podatkov. Potrebujemo le vaš epoštni naslov, da vam lahko posredujemo naše novice, nič drugega. Več o naših pogojih uporabe, si lahko preberete tu

Ali so vaše novice res brezplačne? 

Absolutno. Upamo, da vam bodo naše novice prinesle dodano vrednost. 

Arhiv prejšnjih novic

.