VAN DERTIGERSDILEMMA NAAR DROOMLEVEN

GRATIS TRAINING

Je hebt alles goed voor elkaar, je bent succesvol, maar bent niet echt gelukkig?


Je hebt dat leuke appartement midden in de stad, toffe vriendinnen en altijd wat leuks te doen. Je wordt gevraagd voor de leukste jobs en je ouders zijn super trots op je. Je vindt zelf ook dat je gelukkig zou moeten zijn met wat je allemaal hebt bereikt, maar dat ben je niet... Steeds vaker heb je zoiets van "Is dit het nou?" en je realiseert je dat je onbewust in dit leventje bent beland omdat het zo "hoort" en je zo "succesvol" en "gelukkig" zou moeten zijn. 


Toen je nog studeerde had je eigenlijk hele andere ideeën over hoe het leven zou moeten zijn.  Je wilde echt je dromen waar maken, het anders doen dan de rest en niet zomaar verzanden in een alledaags Nederlands druk en gestrest leven.  Je zou bijvoorbeeld de wereld gaan verkennen alleen met een backpack en daarna gaan werken als ontwikkelingswerker in Afrika. Of je was bijvoorbeeld dol op zang en dans.  Je stond zó graag op het podium als kind en kende elke musical uit je hoofd. Steeds bleef je maar horen dat je daarmee niet je brood kon verdienen en je verstandig moest zijn.  Je was echter ook goed in economie en zodoende koos je die studie en een carrière in corporate finance... Na elke theatervoorstellen merk je dat je denkt "Ik had daar ook kunnen staan" en voel je dat verlangen en daarna dat gemis... Is dit het nou?


Verlangend volg je online andere mensen die wel hebben gedaan wat jij wilt. Steeds voel je dat verlangen om het anders te doen, maar ondertussen ben je 10 jaar verder en ben je tot de conclusie gekomen dat je het nog steeds niet gedaan hebt.  Ook vraag je je af of het wel mogelijk is voor jou om het anders te doen en of het je wel echt gelukkig gaat maken. Is het niet gewoon een illusie die je moet vergeten?

Herken jij dit?

 • Na je studie ben je direct begonnen met werken. Goeie job, dat wel. In alles wat je doet ben je eigenlijk wel goed. Toch ben je niet echt gelukkig in je werk en leven. Die andere dromen die je had toen je begin 20 was, heb je nog steeds niet waargemaakt en die blijven je maar achtervolgen.  Je wilde bijvoorbeeld graag reizen, nieuwe dingen meemaken, een bestaan waarin je echt helemaal jezelf kunt zijn… dat waren toch wel de basis dingen... en stiekem droomde je er van om van je passie je beroep te maken. (Een dierenpension opzetten in Spanje, Duikinstructeur worden of een carrière op TV bijvoorbeeld) Toch doe je het niet en je kunt jezelf er inmiddels echt om haten: wat moet er gebeuren om eindelijk te kappen met wat je nu doet en achter je dromen aan te gaan?


 • Je probeert jezelf elke keer in het leven te proppen dat je nu hebt en daar gelukkig mee te zijn. Soms lukt dat even maar daarna overvalt je de paniek weer en verlang je naar het waarmaken van je dromen.
  Nu ben je 10 jaar verder en realiseer je je met een klap dat je ze nóg niet hebt waargemaakt. Steeds is er weer een reden waarom je ze niet waarmaakt, je krijgt een promotie, er gebeurt iets met je ouders, een vriendin krijgt een baby, je wilt nog even extra sparen of je wisselt van baan. Je vraagt je intussen af hoe je het voor elkaar krijgt om ooit nog diegene te worden die wél gaat doen wat je je altijd hebt voorgenomen.


 • Op het moment dat je er iets over zegt tegen je ouders snappen ze niet waarom je niet gewoon blij kan zijn. “Ah iedereen is wel eens niet blij met z’n leven, komt wel weer goed.” Maar voor jou voelt dat niet zo, het zit anders, de onrust zit dieper.
  Ook vriendinnen begrijpen niet echt waarom je dat andere leven wilt, of waarom je het nog niet heb gedaan. ‘Je hebt toch geen man en kind, je bent vrij! Je kunt er toch gewoon je leven omgooien of er even tussenuit gaan?’ Maar toch voelt dat niet zo, je voelt je zó verantwoordelijk om het juiste te doen en verantwoordelijk te zijn. Wat kun je doen om dat cirkeltje te doorbreken? Om nu écht te kiezen, voorgoed?


 • De weekenden zijn vaak gevuld met festivals, etentjes soms een rondje sportschool en op zondagavond lig je uitgeteld op de bank... Netflix dan maar? Onverwacht blijf je hangen tijdens het zappen en zie je het programma "Ik vertrek" voorbij komen.  Je krijgt tranen in je ogen bij het zien van het enthousiasme, de spannning en avonturen die de mensen aangaan. Het is niet eens dat jij persé zoiets wilt doen, maar dat lege gevoel overvalt je weer... "Is dit het nou?".


 • Met een knoop in je maag sta je de volgende ochtend op en fiets je weer naar kantoor... het is weer maandag... Getver, weer zo'n week...  Je neemt jezelf voor om nu toch eens echt je dromen waar te gaan maken... maar wat die waren die ook alweer? En HOE doe ik dat? De paniek overvalt je weer en je worstelt je door de dag heen...

Het resultaat als je meedoet aan deze gratis training

 • Je krijgt helderheid over hoe jouw droomleven er uit zou moeten zien en welke stappen je nu kunt zetten om nu te beginnen aan je droomleven.
 • Je wordt je bewust van welke dingen je écht niet meer wilt in je leven en welke zaken je écht ongelukkig maken, waardoor je eerste stappen kunt zetten om achter je dromen aan te gaan.
 • Je krijgt handige tips die je kunt toepassen zodat je meer jezelf kunt zijn in je dagelijks leven, bij je familie, vrienden en op je werk en je minder aantrekt van wat ze zeggen.
 • Als je alle opdrachten uitvoert van deze challenge, zul jij verandering voelen in jezelf en het vertrouwen krijgen dat alles weer mogelijk is in je leven. Geen tranen meer bij "Ik vertrek" ;-)
 • Op maandagochtend fiets je naar het werk zonder knoop in je maag, het is gewoon je job voor nu en dat is oké en het is ook oké om er mee te stoppen zodra je er klaar voor bent. Alles is weer mogelijk!

Waarom het zo belangrijk is dat je nu actie onderneemt en mee doet:

Als je steeds maar jouw dromen blijft uitstellen en gewoon zo doorgaat met jezelf pushen in een leven dat nu al niet bij je past, dan blijven de twijfels en paniekaanvallen je overvallen. Week in week uit zul je op maandag weer met een knoop in je maag naar het werk fietsen... Is dat nou niet eens genoeg? Ben je je eigen onrust nou nog niet zat?


Je zult je daarnaast onbegrepen voelen en eenzaam omdat je geen gelijkgestemden om je heen hebt. Ondertussen kun je niet verder met je leven en blijf je hangen in deze fase: je gaat niet voor je dromen, maar je kunt je ook niet settelen. Voor je andere wensen zoals een leuke vriend die bij je past en een baby komt er pas ruimte als je je dromen hebt geleefd – of definitief hebt besloten dat dat toch niet is wat je wilt.  


Maar zover komt het niet als je niet echt iets verandert.  Je blijft maar heen en weer gaan tussen je dromen en wat je denkt wat je moet doen. Dit kun je nog lang volhouden, maar als je dan terugkijkt aan het einde van je leven zul je moeten constateren dat geen van beide scenario’s is gelukt. Je hebt je niet echt kunnen inpassen in het ‘gewone’ leven, én je hebt je dromen niet waargemaakt en die harde waarheid doet pijn. Nu is het te laat…

Inhoud van deze training:

Video 1 Vandaag

Stel je eens voor hoe zou het zijn om gelukkig op te staan? Hoe is je leven nu? Waar loop je tegenaan?

Video 2 Over 3 dagen

Je beter voelen en betere keuzes maken voor jezelf.

Video 3 Over 5 dagen

Wat geeft je echt een gelukkig gevoel?

Video 4 Over 7 dagen

Jouw volgende stap in het bereiken van helderheid over jouw droomleven doormiddel van visualisatie & jouw persoonlijke mantra. 

Video 5 Over 8 dagen

Tijd voor actie & waarom actie ondernemen zo belangrijk is.

Wat anderen zeggen over werken met Droomlevencoach Birgit:

.