Tudi v času starševstva je skrb zase izvedljiva

PRIDRUŽITE SE BREZPLAČNEMU  

7-dnevnemu izzivu.


Ali tudi ti čutiš, da moraš poskrbeti zase, ker imaš občutek, da v svojem rezervoarju nimaš skoraj ničesar več in se ti to mogoče tudi kaže na telesu in počutju?

Te tudi tebe jezi, ko ti nekdo omeni, da si moraš vzeti čas zase in ti to daje občutek, da je še nekaj, v čemer si neuspešna ali neuspešen? 

Je tudi v tebi tisti notranji glas, ko veš, da je to res, da moraš poskrbeti zase, ampak, ko si končno organiziraš čas, da gresta kam s partnerjem ali da greš nekam sam/a otrok takrat zboli? Sama si zelo želim dolge sprehode, ure branja knjig, v miru jesti kosilo in zjutraj dolgo spati in predvsem mir, ki ga ni ravno ob majhnih otrocih veliko. Ampak vse to je velik izziv, še posebej, ko so otroci majhni in vsi ne moremo najeti varuške ali imeti družinske pomoči.

Duševno in telesno zdravje staršev je jedro dobrega počutja celotne družine. Vse se pa začne z našo pripravljenostjo, da skrbimo ZASE.

Ste pripravljeni stopiti na tisto pravo pot skrbi zase in jo dejansko vključiti v svoje življenje?

Vsi nam govorijo ...

Ne moreš črpati iz praznega vedra in moraš dati prednost skrbi zase

Vi pa se samo sprašujete, kako naj napolnim to vedro, ko je seznam opravil ob majhnem otroku/otrocih tako poln in se ti zdi, da ni dobesedno nič časa?

Predstavljaj si, da bi lahko ...

 • Končno razumel/a, kako lahko zadovoljiš svoje potrebe.
 • Končno prepoznal/a znake, ki ti jih telo sporoča.
 • Ustvaril/a več ravnotežja, lahkotnosti in veselja v svojem vsakdanjem življenju ... tudi v času velikega stresa.
 • Dobil/a izkušnje, ki ti bi obogatile življenje, ki jih bo tudi otrok ponesel v svet.

Skrb zase ni to, kar nam družba prikazuje. Je veliko, veliko več. Je veščina, da prepoznamo v sebi, ko je preveč in razvijemo strategije, ki nam pomagajo, da dosegamo večje duševno in telesno ravnovesje. Skrb zase je naučena veščina, ki je mogoče nismo dobili od svojih staršev. Trenutno pa nam družba prikazuje popolnoma napačno predstavo, kako naj bi skrb zase izgledala in vse to da še večje breme sploh v času starševstva, ko se vsi trudimo, da bi svojemu otroku dali le najboljše.


Kako poteka?

1.

Prijavite se na 7-dnevni izziv. Nato prenesite delovni zvezek, ki sem ga za vas pripravila in se pripravite na delo.


  2.

  Vsak dan boste prejeli e-poštno sporočilo posnetimi obrazložitvami, nasveti, podporo in spodbudo.


   3.

   Predajte se 7-dnevnim majhnim, izvedljivim in realističnim korakom, ki vam bodo pomagali spremeniti svoje prepričanje o skrbi zase.


    Zakaj ta izziv dejansko pomaga?

    Nagovarjali bomo globlje vzroke in ozaveščali vzorce, ki jih imamo o skrbi zase. 

    Naše duševno in telesno počutje sploh v času starševstva je izredno pomembno. Le koliko denarja namenimo raznim pripomočkom za otroka, ki so največkrat nepotrebni in skoraj nič ne namenimo sebi. Največ, kar lahko damo otroku in tudi tako vplivamo na njegov razvoj je, da smo starši v svoji koži dobro.

    Pomagala vam, da se boste opolnomočili in našli v sebi vire, da boste skrb zase trajno vključili v svoje življenje.

    In ob tem vam ni treba iskati dodatnega časa. Gre za soustvarjanje priložnosti za dodajanje skrbi zase svojemu običajnemu življenju.

    Dodajali bomo trajne spremembe.

    Izziv ni namenjen temu, da boste iskali čas za peneče kopeli in masaže, čeprav lahko vse to tudi vključite. Gre za zavedanje in način življenja, da razvijete smiselne načine, ki ne prispevajo k vaši izgorelosti.

    .