Öppet hus Online

Hej och välkommen till Helsjöns Öppet hus online!

Här får du möta studerande och lärare på Helsjöns folkhögskola. Du kan också spana in miljön på skolan och den fantastiskt vackra naturen runt omkring.

Passa på och ställ frågor om det du undrar över!

Delta i någon av våra tävlingar och vinn fina priser.

Har du frågor? Vi är redo att svara!

Ställ din fråga om Helsjön här, så svarar vi på mejl.

Vill du prata med oss live via videolänk? Ange att du vill boka ett möte och vilken linje du är intresserad av så skickar vi förslag på tid och en länk till ett videomöte med en lärare på Helsjön.

Våra utbildningar

Allmän kurs

På allmän kurs kan du läsa in grundläggande behörighet för högre studier. Du kan också läsa in de kurser du behöver för att gå en yrkesutbildning. Kanske vill du läsa ett år hos oss bara för att det är så roligt?

Våra utbildningar

Lärarassistent

Vill du jobba i skolan med barn och ungdomar, men inte bli lärare? Jobbar du redan i skolan som assistent och känner att du behöver mer utbildning? Vill du arbeta med något meningsfullt där du kan göra skillnad? Då är lärarassistent något för dig!

Våra utbildningar

Musiklinjen

Musiklinjen på Helsjöns folkhögskola ger en gedigen grund för högre musikstudier t ex musiker och musiklärare på Musikhögskolan. Den passar också dig som vill använda musiken i ett annat yrke eller för att utveckla dina musikaliska färdigheter som fritidsmusiker.

Våra utbildningar

Japanska

På Helsjön kan du läsa japanska som en fristående kurs på kvartsfart en dag i veckan – måndagar, eller i kombination med studier på skolans Allmän kurs. Båda kurserna omfattar en språklig del och en kulturell del.

Våra utbildningar

Kyrkans grundkurs

Vill du veta mer om Svenska kyrkans identitet och verksamhet?
Längtar du efter kunskap om Bibeln?
Arbetar du redan i kyrkan och vill ha fördjupning?
Funderar du på att arbeta inom Svenska kyrkan?
Då kan Kyrkans grundkurs vara något för dig!

Våra utbildningar

Odlarglädje och skapelsekärlek

Som människor är vi satta att förvalta hela Guds skapelse. Som kristna är vi kallade att visa på hoppet om att Gud vill rädda hela sin skapelse för en ny framtid som är större än vi kan ana. Hur förvaltar jag mitt liv och den plats på jorden som Gud gett mig att leva på?Hur kan jag låta naturen bli en bild för framtidshopp?

SÅ ETT FRÖ FÖR FRAMTIDEN

Det växer på Helsjön!

En solig aprilförmiddag ger vi oss ut bland odlingarna på Helsjön och träffar Karin Hugert. Karin är en av kursledarna på skolans odlingskurs.

Karin bjuder på små babyrädisor och den ärbara örten Portlak. Vi ser bina surra runt insektshotellen och njuter av den försiktiga men ljuvliga doften från det blommande persikoträdet.

Vad är det som driver dig att odla? frågar vi Karin. ”Förundran över skapelsen och glädjen över att se det som växer!” säger Karin. ”Och jag blir så lycklig när jag har sått ett frö och får se det som kommer upp!” Karin brinner också för att dela insikten om hur människan hör samman med naturen: ”Vi mår bra av att vara naturen, och människa och natur finns insatta i ett gemensamt sammanhang!”

”Titta här!” säger Karin och pekar på en liten jordärtskocka som just tittat fram ur jorden. ”Visst blir man glad när man ser detta? Och odlar jag min egen mat vet jag precis vad jag stoppar i mig – inga som helst konstigheter!”

Vi kan bara hålla med Karin om detta! Och riktigt sugna på att odla blir vi när vi hör Karin berätta om sin glädje och förundran.

TÄVLING!

Vad är det bästa med att odla?

Vi vill gärna höra vad du tänker om odling! Skriv några rader i forumuläret nedan och berätta varför du gillar att odla, samt ditt namn och din adress. De första 25 svaren belönas med fröstickor för kryddodling. Och vid tävlingens slut 31/5 väljer vi ut vårt favoritsvar och skickar ett litet paket med odlingstillbehör till vinnaren!

FOLKHÖGSKOLA.NU

Vad kan du om hållbarhet?


.