4, 9, 16 Decembrie
Dacă da, atunci te așteptăm la acest program online de grup care te va ajuta să îți găsești cu adevărat echilibrul.
✔️ munca ta;
✔️ copilul tău;
✔️ tine însăți.
Ce ai aflat cu siguranță de când a apărut bebelușul tău este faptul că viața nu își continuă cursul obișnuit. Ea devine mai bogată, mai grea uneori și mai ușoara în alte feluri.
Pe plan personal și familial, are loc o reașezare a realității și a responsabilităților, iar rolul de mamă își face loc printre celelalte de parteneră, fiică, soră, profesionistă, etc.
Atunci când decizi să închei perioada concediului de îngrijire a copilului și să reintri în câmpul muncii, va fi nevoie să îți aduci noua persoana, care acum este și mama, la serviciu.
În acest punct al vieții, multe mămici se simt împovărate, obosite, singure, lipsite de resurse, sau pur și simplu nu își mai găsesc locul la job.
Înscriindu-te în acest program online în trei părți vei obține o pereche nouă de lentile prin care să-ți privești viața profesională.
Cu ele vei vedea faptul că:
✔️ există succes la serviciu și după ce ai devenit mamă,
✔️ echilibrul viață profesională – viață de familie nu e un mit,
✔️ meriți mai mult decât un serviciu căruia să îi supraviețuiești până ajungi acasă.
Mai mult, îți oferim o serie de informații și resurse practice prin care vei afla:
✔️ care sunt drepturile tale legale dupa întoarcerea din CIC,
✔️ cum poți să scapi de sentimentul de vină care apare în viața multor mămici în această perioada, și
✔️ cum te poți pregăti emoțional pe tine dar și pe copilul tău pentru această schimbare.
Eu sunt Ema Panainte și sunt mamă și coach specializat pe parenting. Cred cu tărie că parinții sunt cei mai faini clienți de coaching pentru că au cele mai bune motive să își dorească să trăiască o viață plină de sens alături de copiii lor.
Eu sunt Nicoleta Capătă și mă definesc prin rolurile de soție, mamă, angajată, director de resurse umane, coach. De două ori mamă, prin urmare de două ori trecută prin procesul de adaptare la revenirea în câmpul muncii.
Eu sunt Ioana Patale, Burnout Coach & Consultant. Am ajutat mai bine de 30 profesioniști fie să evite sau să-și revină din burnout, și să-și recapete energia, pasiunea și puterea de concentrare.
3 zile, 3 seminarii online interactive a câte 90 minute alături de 3 traineri care înțeleg prin ce treci și au și soluțiile potrivite, totul pentru a te ajuta să îți (re)găsești echilibrul.
Acest modul este util mămicilor care simt nevoia unui sprijin în perioada de adaptare la noua realitate, care au nevoie să se regăsească și să își redefinească prioritățile în momentul în care rolul de mămică începe să se îmbine cu cel de angajată sau antreprenor.
Pentru o tranziție mai facilă, la finalul acestui seminar veți putea:
Conștientiza ce anume v-a adus și v-a oferit perioada de bebelușie și rolul de mămică;
Alege un mindset care vă va sprijini în această perioadă;
Defini în mod realist succesul în noua realitate;
Identifica resursele de care dispuneți pentru a vă ușura procesul de adaptare;
Încerca soluții practice de adaptare testate cu succes de alte mămici.
Participarea la acest modul îți oferă în primul rând o perspectivă asupra a ceea ce urmează să se întâmple după reîntoarcerea la serviciu cu emoțiile tale și ale copilului tău, precum și o imagine a resurselor pe care le ai la dispoziție pentru a face ca acest eveniment să fie o sărbătoare și nu o traumă.
Participând la acest modul vei avea un raspuns la întrebările:
Vina toxica este cea care stă la baza celor 5 mituri care te fac să simți că ceea ce faci nu e niciodată suficient, că nu meriți să ai grijă și de nevoile tale și că ești egoistă sau incapabilă dacă ai nevoie de odihnă. Împreună o să spargem aceste 5 mituri pentru ca tu să-ți poți recupera libertatea de a te odihni fără să te simți vinovată.
Iată cu ce o să pleci din acest workshop dacă participi:
(Pentru a pune lucrurile in perspectivă, un singur workshop costă în medie 250 - 300 RON și o sesiune de coaching 1-to-1 începe de la 200 RON. Așadar valoarea reală a acestui program este de 1100 RON, însă tu îl poți achiziționa la aproape o treime din această sumă.)
După ce vei completa formularul de mai jos, vei primi un email în câteva minute prin care o să te rugăm să ne dai datele tale de facturare. Apoi îți vom emite factura și vei putea face plata prin transfer bancar.
Eu sunt Nicoleta Capata si ma definesc prin rolurile de sotie, mama, angajata, director de resurse umane, coach. De doua ori mama, prim urmare de doua ori trecuta prin procesul de adaptare la revenirea in campul muncii.
Sunt absolventa a facultatii de Psihologie din cadrul Universitatii Bucuresti, cu un master in Psihologie Organizationala si Manageriala in cadrul aceleiasi univeristati. Lucrez de 17 ani in resurse umane, iar de 12 ani sunt Director Resurse Umane.
Sunt o femeie ambitioasa care a crezut despre ea ca este o femeie de cariera. Pana in momentul in care, acum 15 ani, am devenit mama pentru prima data, moment in care lumea mea s-a rasturnat. Cu aceeasi ambitie si responsabilitate m-am dedicat noului rol, cel de mama, astfel ca atunci cand a venit momentul revenirii la job, imi era de neimaginat cum vor putea incapea cele doua roluri in cele 24 de ore. Am invatat ca timpul este singura resursa distribuita in mod egal tuturor. Timpul este unul dintre putinele lucruri ce nu se poate negocia.
Desi au trecut 14 ani de atunci, imi amintesc perfect prima zi de job dupa reintoarcerea la serviciu din primul CIC. Imi amintesc golul din suflet cand m-am desprins de puiul meu, senzatia ca nu sunt si nu voi mai fi vreodata completa, lacrimile pe care incercam sa mi le stapanesc, mainile care imi tremurau de emotie ca in prima zi de scoala. Pana la ora 12:00 m-am ridicat de cel putin trei ori de la birou cu intentia clara de a ma reintoarce la copilul meu pe care il lasasem plangand la gradinita.
Apoi ceva s-a schimbat. In mintea mea s-a produs un click. Am constientizat ca mai devreme sau mai tarziu, cordonul ombilical trebuie rupt. El si-a facut treaba. Pentru ca puiul meu sa creasca un om mare, echilibrat, independent, adaptat, aveam nevoie sa fac pasul acesta. Pentru mine si pentru el.
Despre aceste constientizari, despre acest click si despre resursele de care avem nevoie sa facem pasul acesta maret vom discuta in seminarul pe care il voi gazdui cu drag mamicilor. In egala masura, in cariera mea de Director Resurse Umane ghidez mamicile din companie care trec prin acest proces de adaptare.
Sunt sotie, mama de adolescent (si credeti-ma ca acesta este o provocare in sine), mama de pui mic de 2 ani, director de resurse umane, sefa, subordonata, colega, prietena, coach si multe altele intre. Nu as fi reusit nimic din toate acestea fara sa inteleg ca am nevoie sa imi activez toate resursele de care dispun.
Am 42 de ani si ma provoaca orice experienta care ma poate imbogati in rolurile detinute. Imi doresc sa raman tanara, echilibrata si prezenta pentru familia mea, pentru oamenii cu care lucrez. Preocuparile mele merg astfel, inspre definirea realista a succesului personal si inspre a deveni cea mai buna varianta a mea in fiecare dintre rolurile mele.
Buna! Eu sunt Ema Panainte si sunt coach.
Temele pe care le explorez cu drag alaturi de clientii mei sunt despre Life coaching si Parenting.
Calatoria catre cariera de coach a inceput acum 8 ani, cand s-a nascut primul meu copil.
Din dorinta de a ii oferi o viata echilibrata am inceput sa citesc despre psihologia copilului, am urmat mai multe cursuri de parenting, am inceput terapia si m-am abonat la toate site-urile pentru mamici pe care le-am gasit.
Ce am descoperit este ca raspunsul la intrebarile pe care le aveam era la mine si nu la el.
Asa incat, dupa inca un copil, inca cateva zeci de carti si inca niste cursuri, am participat la urmatoarele cursuri/specializari care ma sustin in meseria de coach:
- Am urmat un program de trainig pentru a deveni coach in cadrul scolii One 2 Coach, scoala acreditata de ICF (International Coaching Federation). In prezent sunt in proces de a obtine certificarea ACC acordata de catre ICF.
- Am urmat un program de 1 an de initiere in tehnicile NLP Practitioner sustinut de catre NLP Mania
- Sunt studenta in an terminal in cadrul facultatii de psihologie a univeristatii Titu Maiorescu
- Am inceput in 2020 formarea in Analiza Tranzactionala in cadrul Yorkshire Training Center International
In afara diplomelor care imi permit sa fiu aici cu tine, si eu am intampinat mari greutati atunci cand a trebuit sa revin la serviciu dupa CIC. Brusc, ceea ce era important si urgent inainte, acum nu mai avea acelasi sens.
Copiii mei mi-au dat curajul sa imi reevaluez prioritatile si sa imi dau seama ca am ceva de oferit acestei lumi. Astfel, am gasit puterea sa trec printr-un proces de reconversie profesionala catre o meserie pe care o iubesc, aceea de coach si in curand de terapeut.
Cred cu tarie ca parintii sunt cei mai faini clienti de coaching, pentru ca au cele mai bune motive sa isi doreasca sa traiasca o viata plina de sens alaturi de copiii lor.
Bună! Eu sunt Ioana Patale, Burnout Coach & Consultant.
Am ajutat mai bine de 30 profesioniști fie să evite sau să-și revină din burnout, și să-și recapete energia, pasiunea și puterea de concentrare.
Am fost dintotdeauna un om foarte responsabil, organizat și ambițios și am muncit din greu pentru a deveni omul pe care toți ceilalți se bazează. În același timp, nu dădeam mai deloc atenție nevoilor mele, crezând că asta m-ar face un om egoist.
Astfel că acum doi ani am ajuns la burnout - o stare de epuizare extremă, confuzie și detașare emoțională care m-a determinat să plec dintr-o companie pe care o iubeam.
După ce m-am odihnit timp de câteva luni, m-am reconectat la ceea ce îmi dă sens în viață și am început, în sfârșit, să am grijă și de mine. Am devenit, astfel, mai productivă, eficientă și fericită ca niciodată.
Toate lucrurile prin care am trecut și lecțiile pe care mi le-am luat mi-au schimbat viața atât de mult încât mi-am făcut o misiune din a ajuta cât mai mulți oameni să scape de gândurile și credințele care le sabotează performanța și să-i ajut să se trezească în fiecare zi îndrăgostiți de munca lor.
(Pentru a pune lucrurile in perspectivă, un singur workshop costă în medie 250 - 300 RON și o sesiune de coaching 1-to-1 începe de la 200 RON. Așadar valoarea reală a acestui program este de 1100 RON, însă tu îl poți achiziționa la aproape o treime din această sumă.)
După ce vei completa formularul de mai jos, vei primi un email în câteva minute prin care o să te rugăm să ne dai datele tale de facturare. Apoi îți vom emite factura și vei putea face plata prin transfer bancar.
Draga mamica aflata la rascruce de drumuri care te simti impartita in doua cand te gandesti ca va trebui sa pleci departe de puiul tau pentru a reveni in campul muncii, afla ca ceea ce simti este absolut normal. Draga mamica careia ii trece prin cap repetitiva intrebare – cum va fi, cum ma voi adapta, oare mai stiu ceva? – afla ca si aceste intrebari sunt normale.
Ma aflu printre cei care, chiar si dupa doua saptamani de concediu, isi uita parolele de conectare la mail si drumul spre munca. Va puteti imagina ca, dupa o perioada de pana la doi ani de absenta din rolul de angajat, am nevoie de o MARE perioada de adaptare. Si pre-adaptare.
Iar acest lucru este perfect normal. Si de ce nu ar fi asa? In definitiv, ceea ce m-a tinut ocupata in aceasta perioada de concediu ingrijire copil (desi stim cu totii ca numai concediu nu este😊), nu are aproape nicio legatura cu rolul de la job. Si atunci? Cum ma voi adapta? Oare mai stiu ceva? Imi mai amintesc colegii? Mai am biroul pe care l-am lasat gol? La ce sa ma astept? Cum imi voi regasi rolul si motivatia? Cum ma voi ridica la nivelul asteptarilor sefului si echipei de la mine? Sa le duc colegilor prajituri in prima zi? Cum sa ma imbrac? Mai pot sa stau pe tocuri 8 H? Rochia asta se mai poarta? Ce fac daca plange copilul la gradinita? Dar daca se va imbolnavi? Cum ma voi descurca cu toate astea?
Toate aceste intrebari si inca multe altele ne accentueaza stresul generat de noul inceput. Fie ca vorbim despre a reveni in vechiul job, fie despre schimbarea angajatorului sau despre o nou directie in antreprenoriat, este certa rescrierea prioritatilor odata ce perioada de “bebelusie” se incheie. Odata cu acest moment, este timpul pentru a ne redefini succesul, in toate rolurile pe care le detinem: sotie, mama si angajata sau antreprenor. Acest proiect mare, ambitios, de a creste un pui de om, va rescrie puternic modul in care ne definim succesul in fiecare dintre aceste roluri.
Acest modul este util mamicilor care simt nevoia unui sprijin in perioada de adaptare la noua realitate, care au nevoie sa se regaseasca si sa isi redefineasca prioritatile in momentul in care rolul de mamica incepe sa se imbine cu cel de angajata sau antreprenor.
Pentru o tranzitie mai facila, la finalul acestui seminar veti putea:
Constientiza ce anume v-a adus si v-a oferit perioada de bebelusie si rolul de mamica;
Alege un mindset care va va sprijini in aceasta perioada;
Defini in mod realist succesul in noua realitate;
Identifica resursele de care dispuneti pentru a va usura procesul de adaptare;
Incerca solutii practice de adaptare testate cu succes de alte mamici.
In plus, veti intelege care sunt drepturile mamicilor care revin la lucru dupa perioada de incetare a concediului de ingrijire copil si veti primi informatii concrete despre pasii de urmat din punct de vedere legislativ.
Atunci cand copilul se naste, desi fizic are loc separarea sa de mama, la nivel emotional, aceasta separare se produce treptat in primii ani de viata.
Asa cum din punct de vedere fizic au loc transformari extreme pentru bebelus, achizitii neurologice si motrice foarte importante, la nivel emotional dezvoltarea este cel putin la fel de puternica.
Momentul in care mama va fi separata de copil o perioada de timp din zi, are o incarcatura emotionala importanta atat pentru mama cat si pentru copil.
Participarea la acest modul iti ofera in primul rand o perspectiva asupra a ceea ce urmeaza sa se intamaple dupa reintoarcerea la serviciu cu emotiile tale si ale copilului tau, precum si o imagine a resurselor pe care le ai la dispozitie pentru a face ca acest eveniment sa fie o sarbatoare si nu o trauma.
Ce castigi daca participi la acest modul?
Vei avea un raspuns la intrebarile:
- La ce sa ma astept atunci cand copilul nu va mai fi alaturi de mine toata ziua?
- Ce comportamente pot aparea? Cum le gestionez?
- Care este frica mea cea mai mare legata de reintoarcerea la job si cum o depasesc?
- Cum imi sustin copilul emotional pentru a ii face tranzitia mai usoara?
Iti propun sa ne uitam impreuna la zidul pe care scrie Final de bebelusie si in locul lui sa punem o usa pe care sa scrie Inceput de viata.
Cui se adreseaza acest modul?
Acest modul este pentru tine daca:
- Urmeaza sa te reintorci la munca dupa CIC si vrei sa te pregatesti pentru emotiile care vor aparea in tine si in copilul tau, ca urmare a acestui eveniment.
- Ai un copil care urmeaza sa intre sau a intrat de curand in colectivitate si vrei sa fii pregatita emotional, astfel incat aceasta etapa sa curga natural pentru amandoi.
- In rutina zilnica a copilului apare un nou adult care il va ingriji: bona, bunica etc. si vrei sa te asiguri ca aceasta persoana va fi acceptata de copil
Știai că majoritatea mămicilor care se simt extenuate cred în mod eronat că au nevoie să își managerieze mai bine timpul ca să le poată face pe toate? Însă aceasta este de fapt calea sigură către epuizare. Trăim într-o lume cu atât de multe opțiuni și oportunități încât, realist vorbind, chiar nu ne ajunge o viață întreagă să facem tot ce ne-am dori.
Și atunci care e soluția pentru a trăi o viață bogată și completă?
Adevărata soluție pentru o viata bogata si completa nu este time managementul, ci prioritizarea - adică să faci DOAR acele lucruri care contează cu adevărat și să le ignori cu măiestrie pe toate celelalte.
Doar că dacă ar fi atât de simplu pe cât sună, toată lumea ar face acest lucru, nu-i așa?
Ei bine, nu e simplu deloc pentru că există un inamic invizibil care te împiedică chiar în acest moment să faci această prioritizare. Acest inamic afectează milioane de femei din toată lumea iar cei care au învățat să-i facă față au acum parte de mult mai multă odihnă, liniște și fericire.
Inamicul își face de cap printre gândurile tale și se numește vina toxică. Acest tip de vină stă la baza celor 5 mituri care te fac să simți că ceea ce faci nu e niciodată suficient, că nu meriți să ai grijă și de nevoile tale și că ești egoistă sau incapabilă dacă ai nevoie de odihnă.
Împreună o să spargem aceste 5 mituri pentru ca tu să-ți poți recupera libertatea de a te odihni fără să te simți vinovată.
Pentru că, întâi de toate, fiecare copil își dorește o mămică fericită.
Iată cu ce o să pleci din acest workshop dacă participi:
Toate aceste lucruri o să te ajute să fii:
Cum mă înscriu?
Pasul 1. Completează formularul de mai sus
Pasul 2: Verifică-ți inboxul și dă-ne Reply la email cu datele tale de facturare
Pasul 3: Finalizează plata prin transfer bancar și gata!
Când este evenimentul?
Evenimentul va avea loc pe durata a două săptămâni pentru ca tu să ai timp să integrezi și să aplici lecțiile, după cum urmează:
Ce se întâmplă dacă mă înscriu și nu pot ajunge?
Deși îți recomandăm din suflet să ajungi la evenimentele Live deoarece vom face exerciții interactive, înțelegem că uneori e imposibil ca mămică. Așa că îți vom trimite înregistrările modulelor după eveniment. Vei avea acces la ele timp de o lună.
Pot să fac acest program cadou unei persoane dragi?
Da, sigur! Fie că vrei să-i faci acest cadou soției tale, sau poate unei persoane din echipa ta, sau unei prietene, avem soluția perfectă. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos, iar noi îi vom trimite destinatarului voucherul cadou pe email.
Ce se întâmplă dacă nu o să fiu mulțumită de eveniment?
Vrem ca tu să iei această decizie fără nici un risc. Tocmai de aceea, dacă participi la evenimentul Live și nu ești mulțumită de calitatea trainingurilor, noi îți garantăm că îți dăm banii înapoi fără niciun fel de întrebări. Tot ce trebuie să faci este să ne scrii pe email la mamiciinechilibru@gmail.com și să ne spui că vrei să îți returnăm banii, iar noi ți-i vom returna în maxim 30 zile.
Este un eveniment potrivit și bărbaților?
Sigur că da. Tăticii care stau în CIC au fix aceleași frământări și nevoie ca mămicile. Toate cele trei seminarii sunt utile atât bărbaților, cât și femeilor.
Îți mulțumim! Cererea ta pentru voucher cadou a fost înregistrată și vom reveni către tine pe email în maxim 24 ore pentru a-ți trimite factura și contul în care să faci plata.
(Pentru a pune lucrurile in perspectivă, un singur workshop costă în medie 250 - 300 RON și o sesiune de coaching 1-to-1 începe de la 200 RON. Așadar valoarea reală a acestui program este de 1100 RON, însă tu îl poți achiziționa la aproape o treime din această sumă.)
După ce vei completa formularul de mai jos, vei primi un email în câteva minute prin care o să te rugăm să ne dai datele tale de facturare. Apoi îți vom emite factura și vei putea face plata prin transfer bancar.