Lieve bezoeker,

Mijn naam is Lies Helsloot. Ik ben transformation mentor en noem mezelf de TAKE YOU TIME-mentor naar de naam van mijn methode. Ik ben gezondheidscoach, influencer, veel gevraagde gast op radio en in de geschreven pers en auteur van 3 boeken: "Het complete boek over haar.", de bestseller "Wandel je slank en gelukkig." en mijn nieuwste boek "Beweeg je slank en gelukkig". Ik coach dames (en soms ook heren) via één op één-trajecten, VIP-retreats, groepstrajecten en bedrijfstrainingen. 

Er zijn verschillende manieren om mijn methode aan te leren of om te kiezen voor een persoonlijk begeleidingstraject. Om aan iedereen de kans te bieden om mijn methode te volgen creëerde ik o.a. een 16-weken online groeps-programma. Tijdens dit traject leer je deels zelfstandig en op jouw tempo mijn methode aan via wekelijkse tips & tricks en motiveer ik je om door te zetten via de groepsmeetings. Wie daarbij extra ondersteuning wenst kan ook kiezen voor een formule met coaching: er zijn verschillende formules beschikbaar.

Vroeger bood ik ook een doe-het-zelf programma aan maar de resultaten zijn zo veel beter als je kiest voor een traject met begeleiding in groep of privé en daarom heb ik beslist dit programma voorlopig stop te zetten. Ik wil immers dat je mijn methode tot een succes in je leven maakt. En daar kan ik je het beste mee helpen door je te motiveren en steunen.

Wil je liever helemaal privé met me werken? Kan ook. Je kan daarbij instappen in een begeleidingstraject op lange termijn of voor een kortere formule kiezen om me beter te leren kennen voor je verder gaat met mij. 

Je kan aan dit traject ook deelnemen als je op gewicht bent maar een manier zoekt om gezond, energiek en slank te blijven in de toekomst en wandelen en meer stappen een deel van je leven te maken. Mijn aanpak is een 360° aanpak waarin je als mens helemaal aan bod komt. Ik werk volgens mijn methode TAKE YOU TIME en die begint bij JOU! Jij bent de sleutel. Als we daar niet eerst rond werken dan heeft het geen zin om gelijk welk gezond voornemen te introduceren in je leven. 

Lees onderaan deze pagina meer over alle beschikbare formules.

Welkom alvast in mijn wereld!

Hartelijke groeten,

Lies Helsloot

P.S. twijfel je nog? Dan zullen de vele testimonials op deze pagina je vast kunnen overtuigen! Stuk voor stuk mooie verhalen!

Wandelen & bewegen als levensstijl

Samen met mij leer je wandelen een onderdeel van jouw levensstijl te maken. De tips uit de praktijk en mijn motiverende steun helpen je stap voor stap vooruit. Je verliest niet alleen gewicht maar kan het daarna ook moeiteloos behouden. De mentale voordelen van wandelen die je zeker zal merken zullen je ook ondersteunen in je mindset-traject met mij.

Wandelen is de basis in mijn methode maar uiteraard kan je ook kiezen uit de beweegvormen in mijn nieuwste boek.

Meer stappen


Samen met mij werk je ook toe naar een dagelijks stappendoel dat je helpt om eerst de kilootjes eraf te krijgen en daarna te behouden. Meer beweegmomenten over dag helpen ook om stress te verminderen en om je beter te kunnen concentreren op het werk. De stappen haal je op verschillende manieren die je integreert in jouw leven. Mijn methode helpt je ook als je altijd al op en neer gaat met je gewicht. Je leert immers een levensstijl aan, je volgt niet gewoon tijdelijk een oefeningenprogramma of dieet....

Eet gezond en lekker met mijn methode


Je leert de tips en tricks over hoe je gezond maar lekker kan eten zonder uren in de keuken te staan. Tijdens het traject leer je alles over mijn methode aan waardoor je kilootjes verliest en ze daarna ook eraf houdt zonder calorieën tellen. Je krijgt als bonus meer energie en raakt af van dat opgeblazen gevoel. Je leert een levensstijl aan, GEEN DIEET! Ik breng daarbij mijn praktijkervaring uit mijn restaurant, blogger en schrijver voor gezondheidsmagazines mee. Bij mij geen shakes, poedertjes of pillen maar gewoon lekker, normaal eten waar het hele gezin van kan mee genieten.En ja, ook jouw favoriete gerechten zoals pasta, aardappelen, brood,... kan je zeker eten. Calorieën tellen is niet nodig! (ik heb er zelf een hekel aan 😉)
Je krijgt een houvast in de vorm van weekplanners die je mag maar niet moet volgen. Je kan mijn methode ook toepassen zonder de planners maar voor sommigen bieden ze een houvast net zoals de recepten die je krijgt van mij. Door jaren ervaring als gezondheidschef kan ik ook jouw favoriete gerechten een gezonde twist geven zodat je eet waar je dol op bent!

Periodiek Vasten


Ik leer je mijn geheimen om van periodiek vasten jouw succesformule te maken om die vetrolletjes kwijt te raken en gezond ouder te worden. Je leert hoe je het juist doet zonder jouw gezondheid in gevaar te brengen. Samen met mij en de groep lukt dat zeker en het is makkelijker dan je denkt.(geen verplicht onderdeel indien jouw gezondheid dat niet toelaat) Je zal je opmerkelijk lichter voelen en ook de mentale voordelen van vasten ondervinden. Spijtig genoeg doen velen periodiek vasten totaal fout waardoor ze of opgeven of hun gezondheid ondermijnen. Je leert in het traject alles over mijn "boost-dagen" en hoe ze je kunnen helpen op gewicht te komen, te verjongen en hoe je ze kan gebruiken om op gewicht te blijven en boordevol energie te zitten. 

Leen Peeters, Edegem
 
Ik leerde Lies kennen via haar Facebook-groep en startte daarna een coachingstraject bij haar..
Lies wist een gevoelige snaar te raken nl. diëten met het hart op de juiste plaats. 
Zoveel mislukkingen, alles geprobeerd, zoveel extra kilo’s, het gekende jojo-effect. 
Ik heb geen diëtist nodig, ik heb nodig hetgeen Lies verwoordt: gezonder en anders gaan leven. Ik voelde dat de aanpak van Lies anders is, ik wilde echt blijvend gewicht verliezen en ik ben met Lies in zee gegaan. Bij Lies krijg je het hele pakket: voeding, wandelen, bewegen en mindset, iets wat vaak over het hoofd wordt gezien en een belangrijk element is bij emo-eters. 
Lies luistert, motiveert en ze houdt rekening met je gevoelens. Lies gelooft in U. Dat is een verademing t.o.v. de negatieve spiraal die je hebt met diëten. Lies zorgt ervoor dat je jezelf terug graag leert zien, hetgeen ook een vereiste is om je goed te voelen en gewicht te verliezen. 
Ik ben zeer tevreden over Lies. Ik voel mij energieker, minder moe, meer levenslust. Lies weet mij te raken in m’n hart, het draait niet enkel om kilo’s maar om jezelf graag te zien en je beter te voelen. (Leen verloor 8 kg na 12 weken in haar traject en is enkele maanden achteraf nog steeds op gewicht, proficiat, Leen!)
 

Je Mindset


Gezond worden en afvallen is meer dan eten en bewegen alleen. Jouw mindset en hoe je je diep vanbinnen voelt, speelt daarbij een grote rol. Ik leer je dat het niet om wilskracht gaat om nee te zeggen tegen die koekjes, snoepjes en chips en toon je wat het wel is... Je maakt een aantal oefeningen om om te gaan met stress, zorgen, angsten,... zodat je niet alleen geestelijk een zware last verliest maar ook automatisch als vanzelf die weegschaal naar beneden ziet gaan. Ik zie keer op keer vrouwen transformeren naar een gelukkige, ontspannen versie van zichzelf, de versie die er altijd al zat maar even een zacht duwtje in de rug nodig had en de juiste begeleiding om hun schoonheid naar boven te brengen. Werken met mijn methode verandert niet alleen je gewicht of je uiterlijk maar ook je leven. Velen gaan na een tijdje zelfs met mijn technieken aan de slag om verandering te brengen in hun werk of relaties en durven opnieuw "oude" sluimerende dromen terug te activeren. Het is mijn levensdoel om de schittering in je ogen terug te toveren.

Wie kiest voor een traject met private coaching kan daarbij nog dieper duiken in het waarom en de gevoelens waar je in vastzit.

Versterkende spieroefeningen


Vanaf je 30ste verlies je 1% spiermassa per jaar en hoe ouder je wordt hoe sneller dat proces gaat. Dit resulteert in rugpijn, gewichtstoename door dalend metabolisme en een slap en vormeloos lichaam. Je leert mijn reeks basisoefeningen die ik al jaren zelf doe om fit en stevig te blijven en die ik samenstelde uit mijn ervaring als klassiek balletdanser in combinatie met jarenlange ervaring met en het beste uit Pilates, Callanetics, yoga, oefeningen met (kleine) gewichtjes en elastieken en isometrische oefeningen. En het mooi is: het kost je niet veel tijd: met 10 à 12 minuten per dag zie je hele mooie resultaten! 

Oefeningen die je thuis kan doen aangevuld met slimme oefeningen die je achter je bureau, in de auto en zelfs wachtend in de rij kan doen. Zacht voor je lichaam en rug maar effectief zodat je alleen al van de oefeningen enkele kledingmaten kan verliezen. Vele klanten melden na enkele weken ook een grote vermindering van hun (lage) rugklachten. Als rugpatiënt met een lage rug hernia kan ik dit alleen maar beamen. Je krijgt de oefeningen stap voor stap aangeleerd met de nodige videos en uitleg toegankelijk voor iedereen. 

Wie kiest voor private VIP coaching krijgt daarbij ook wekelijkse workouts en ook de opnames van de persoonlijke sessies op maat. 

Resultaat: 
- strakkere contouren van lichaam en kaaklijn
- minder rugpijn en andere pijntjes
- beter slapen
- één of meerdere kledingmaten minder
- meer veerkracht in je leven

An De Witte – Apotheker – Apotheek De Witte, Asse

Lies is voor mij echt een straffe madam. Een dame met heel veel kennis, ervaring én doorzettingskracht. Haar holistische aanpak geeft een zeer voldaan gevoel. Ze luistert, motiveert en adviseert zeer persoonlijk gericht. Hier merk je al snel op dat ze veel ervaring heeft op alle vlakken die te maken hebben met gezond gewicht zoals voeding, beweging en vooral de mindsetting van het individu. Net door deze complete aanpak onderscheidt ze zich van de zo velen in het aanbod van gezond gewicht.
Update over An's traject: An raakte tijdens haar traject 10 kg kwijt en is maanden na haar traject nog steeds op gewicht en zet nu de stappen naar verder gewichtsverlies!
 

De kans om met mij persoonlijk te werken


Wie kiest voor een traject mèt coaching in combinatie met dit traject gaat stukken sneller vooruit dan wie het alleen doet. Dat is mijn ervaring. Wil je extra snel vooruit en iemand die je hand vasthoudt en je een duwtje in de rug geeft? Kies dan voor de formule met coaching. Dit is optioneel en geen verplichting maar een aanrader als je het mijn klanten zou vragen. Zo bereik je nog sneller jouw gestelde doel. Elke vraag wordt in jouw persoonlijk gesprek beantwoord en op maat van jouw leven en lichaam. Ikzelf werkte in het verleden zelf al vaak programma's af met en zonder coaching maar weet dat ik vleugels krijg als ik kies voor coaching. Ik zie het als een vorm van zelfzorg en respect voor mezelf.

Fytotherapie


Ik ben gek op de kracht van kruiden en natuurlijke middelen om onze gezondheid te ondersteunen! In deze module leg ik je uit welke kruiden je kan gebruiken om jouw gezondheid te ondersteunen. Ik leg je ook uit hoe ik (kruiden-) thee toepas in mijn eigen leven en hoe het mij en straks ook jou helpt om op gewicht te komen en dat ook te blijven. In één van de modules krijg je ook uitleg van herboriste Annelies Dhooghe van Kruidbar.

Wie kies voor een formule met coaching krijgt daarbij ook gepersonaliseerd advies.

Supplementatie op maat


Aanvullen met de nodig extra supplementen is voor velen een must. Nee, ik verkoop geen supplementen maar ik geef jullie wel advies en een houvast om in het land van al die supplementen je geld juist te besteden en te kopen wat jij nodig hebt. Dat leer je tijdens de modules. Uiteraard zijn alle adviezen steeds in samenspraak met je arts.

(Wil je nog gepersonaliseerder advies dan raad ik je aan te kiezen voor en formule met coaching.)

Gezonde darmflora


In mijn praktijk word ik meer en meer geconfronteerd met de gevolgen van een microbioom (in de volksmond darmflora genoemd) dat niet in evenwicht is. Ik zie symptomen zoals winderigheid, buikkrampen, constipatie, diarree, gewichtstoename, vermoeidheid, ... Zit het in de darmen "verkeerd" dan is dat heel vaak één van de redenen waarom je maar geen kilootjes verliest of stoelgangproblemen hebt. Ook mentale problemen blijken meer en meer een oorzaak in de darmen te hebben. Met de juiste aanpassingen en zorg in mijn methode en met mijn advies in de modules lossen we dat op. (Wil je nog gepersonaliseerder advies dan raad ik je aan te kiezen voor een formule met coaching zodat we een plan op maat kunnen uitwerken en je je geld niet uitgeeft aan de verkeerde zaken.)

Linda Courtois, Aartselaar, 57 jaar


"Na het volgen van verschillende workshops in de groep van Lies “Wandel naar je natuurlijke gewicht” ben ik in het groepstraject van Lies gestapt, en ben ik alleen nog maar vooruit gegaan. Nooit gedacht dat me dit ging lukken. Ik kampte al jarenlang met overgewicht (obesitas) en dacht dat dit een spiraal was waar ik nooit uitgeraakte, en daar was Lies. Ze leerde me een nieuwe levenswijze aan die haalbaar is voor iedereen. Ik heb nog geen seconde spijt gehad in dit traject te zijn gestapt. Het doet niet alleen iets met mijn gewicht maar heeft me mentaal ook sterker gemaakt. Op zes maanden tijd ben ik 15 kg lichter. Mijn zelfvertrouwen heeft een boost gekregen en ik heb weer zin in alles wat het leven te bieden heeft. Haar aanstekelijke enthousiasme kan niemand naast zich neerleggen. Ze weet je telkens opnieuw te motiveren. Ik kijk telkens ontzettend uit naar het consult dat ik met haar heb, dat gesprek is echt zo'n aanrader en ik ging zo veel sneller vooruit dan alleen. De kennis die ze aan ons doorgeeft is enorm, ik zou het allemaal willen opsommen maar dan ben ik nog héél lang bezig. Kortom, het is een top madam waarvan ik blij ben dat zij op mijn pad is gekomen. Ik ben niet alleen actiever door te wandelen en te stappen, ik leef ook gezonder door de voeding die ik heb leren kennen en mentaal sta ik veel sterker in het leven. Dankjewel Lies!"

 

Relaxatie-oefeningen en Stretching


Ons moderne, drukke leven is zo overweldigend met als gevolg dat we soms letterlijk "stijf" staan van de stress... Loslaten, stretchen, ontspannen, weer "leren" ademhalen,... kan heel wat knopen in je lijf ontwarren. Het verlost je van slaapproblemen, hoofdpijn, zorgen, (lage) rugpijn, spanning in de schouders, slaapproblemen,... Het is een zalig onderdeel in de oefeningen van mijn methode en helpt je ook om kilootjes "los" te laten.

De kracht van een methode


Er zijn honderden programma's op de markt die met behulp van boeken, kookboeken en online modules een oplossing willen brengen voor jouw gezondheidsuitdagingen. Je kent het wel: elke week een automatisch mailtje, een video, een receptje,... Helaas blijf je dan vaak op je honger zitten want na een tijdje vind je in jezelf de kracht niet meer om verder te doen en geef je op (er is niemand om je de hand te reiken en je te motiveren), doe je een methode fout waardoor je niet het verhoopte resultaat krijgt (gebeurt meer dan je zou denken), zit je met zo veel vragen waarover je niet met een echt persoon kan "spreken". Of je tekende in voor een paar maanden shakes drinken onder het voorwendsel van "voedingscoaching" die je veel geld kosten maar die je geen blijvend resultaat geven. Om je echt een nieuwe levensstijl aan te leren en je in te wijden in mijn methode TAKE YOU TIME heb ik minimaal 3 maanden nodig om je helemaal op weg te zetten zodat je op lange duur op gewicht blijft zonder de typische terugval en jojo-effect. Na die termijn ben ik er 100% van overtuigd dat je zelf verder kan en dat je zal zeggen: "ik ben blij dat ik dit traject gevolgd heb."

C.D., St. Louis, USA

Zelfs op een weekendje weg met de familie slaagde ik erin met de tips en motivatie van Lies de kilootjes die ik er dan meestal bij krijg af te houden zonder te moeten inboeten aan genieten. Mijn dagelijkse wandelingen geven me energie en ik voel me fantastisch! Zonder de steun, tips en lief maar streng duwtje in de rug van Lies was dit me nooit gelukt.

DOE HET ZELF 16 WEKEN PROGRAMMA

4-maanden traject Wandel & Beweeg je slank en gelukkig 

 • een INTEGRALE aanpak voor geest en lichaam - je hebt geen andere programma's meer nodig!
 • elke week een nieuwe module en motivatie waar je mijn methode leert
 • toegang tot alle video-trainingen over de verschillende modules en studiemateriaal in het leerportaal
 • tweewekelijkse groepscall online: tijdens deze online-meetings lanceer ik opdrachten en zet je aan het werk met mijn methode. Zo ga je vooruit. Het geeft je ook de kans om live vragen aan me te stellen over zaken waar je vastzit. Ik motiveer en steun je. In het verleden een succesformule met mooie resultaten!
 • mijn ervaring van meer dan 20 jaar (!) en mijn aanstekelijke, motiverende energie
 • toegang tot de exclusieve facebook-community zodat je daar samen met anderen kan werken aan je doelen en opdrachten uitvoert
 • individuele consulten zijn niet inbegrepen in dit traject maar kan je wel achteraf bijboeken.
 • dit programma lanceer ik eind september 2023. Indien je nu al interesse hebt, stuur me dan een mailtje via de knop hieronder!

VIP PRIVE-TRAJECT

Individueel traject Wandel je slank en gelukkig met coaching

 • een INTEGRALE aanpak voor geest en lichaam - je hebt geen andere programma's meer nodig!
 • een programma aangepast aan jouw individuele noden
 • toegang tot alle video-trainingen over de verschillende modules en studiemateriaal in het digitale leerportaal tijdens je traject
 • toegang tot mij persoonlijk via mail voor tussentijdse vragen (tijdens kantooruren en niet op vrijdag)
 • 1 diepgaand intakegesprek
 • digitale coachingsgesprekken: met zowel opvolging voeding, supplementatie, fytotherapie, mindset en belangrijk (!) een workout op maat samen met mij. VIP trajecten worden steeds op jouw maat gemaakt, dus vraag gewoon naar de mogelijkheden.
 • duur traject afhankelijk van jouw noden met een minimum van 6 maanden. Verlengen in onderling overleg.
 • Prijs individueel traject (duur afhankelijk van jouw situatie): op aanvraag. Voor dit traject moet je bereid zijn om een significante investering in jezelf te doen.
 • Twijfel je nog over dit 1 op 1 traject? Dat begrijp ik. Neem dan via het contactformulier wat verderop contact met me op voor een vrijblijvende bespreking via video-call van jouw persoonlijke traject. Ik maak met plezier een traject op maat voor je op.
 • OPGELET: ik mentor slechts een handvol privé-klanten per keer omwille van mijn zeer persoonlijke aanpak. Plaatsen beperkt en enkel voorbehouden voor klanten die ECHT willen gaan voor een traject en een significante investering in zichzelf willen doen. Deelname na selectieprocedure.

Heb je nog vragen over dit aanbod?  Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op via mail.

Ik neem de tijd om naar je te luisteren.

Lieve groetjes,
Lies

.