Cziráki Móni nyugdíj-tervezés és pénzügyi tanácsadás

Pénzügyekről apró betűk nélkül?

 

IGEN, lehetséges!

Cziráki Móni vagyok. Vállalkozási pénzügyi szakértő, Senior befektetési tanácsadó, Pénzügyi intelligencia személyi edző.

 

Küldetésem, hogy megmutassam Neked, hogyan válhatsz képessé pénzügyi intelligenciád fejlesztésével, tudatos pénzügyi tervezéssel, okosan összeállított pénzügyi termékportfólióval jó döntéseket hozni.

 

Ezáltal könnyebben elkerülheted a veszteségeket,  és jobban kiaknázhatod a lehetőségeket annak érdekében, hogy anyagi helyzeted stabilabb legyen és elindulhass az anyagi függetlenség útján... 

Megoldás

7 lépéses edzésprogram nyugodt jövőd érdekében

1. Bemelegítés

Első beszélgetésünk alkalmával teljeskörűen felmérem az igényeidet, elvárásaidat, lehetőségeidet és félelmeidet. Közösen együtt  meghatározzuk pontosan a célt.

2. Nyújtás

Átnézem a meglevő pénzügyi megoldásaidat, hogy össze tudjuk hangolni megváltozott igényeiddel, jelenlegi  aktuális helyzeteddel, és ezáltal egyben csökkentsük is ezek költségeit.

3. Zsírégetés

Meglevő megoldásaid átdolgozásával és/vagy újrakötésével elkezdjük a kiadásaid optimalizálását is, hogy minél könnyebben tudj az új célra figyelni. Ennek ütemezését megbeszéljük az évfordulók alapján.

4. Erősítés

Kezedbe adok 3 komplex megoldást arra, hogyan tudod a legjobban elérni a kitűzött célodat. Figyelembe vesszük a jelenleg előre látható, és a váratlanul bekövetkezhető eseményeket is.

Ezek szempontjai sok más mellett:

  • rendelkezésére álló időd a megtakarításra,
  • kockázatvállalási hajlandóságod,
  • stabilan elérhető várható jövedelmed,
  • meglevő megoldásaid, és az
  • életszínvonal, amit biztosítani akarsz Magadnak.

5. Állóképesség

Kiválasztod azt a lehetőséget, amelyik leginkább közel áll Hozzád. Együtt megtervezzük hogyan tudod megvalósítani, és összeállítjuk az ekkor már részletes kalkuláció alapján a pénzügyi tervedet ezt illetően.

6. Nyújtás

Összehangoljuk idős korod anyagi biztonságának megtervezését az egyéb céljaiddal is. Úgy készítjük el a tervezést, hogy rugalmasan alakítható legyen az elkövetkező években, amennyiben változna az élethelyzeted.

7. Levezetés

Folyamatos segítséget adok az ügyintézésekhez és az újonnan felmerülő igényeidhez is. Évente pedig újra átnézzük, hogy kell-e valamin változtatnod, aktualizáljuk a portfóliódat, hogy mindig a lehető legmagasabb védelmed legyen a pénzügyeid terén.


Előnyök

Minek Neked nyugdíj előtakarékosság?

Még mindig sokan úgy gondolják, hogy majd lesz valahogy. Azután kötnek valamit biztos, ami biztos alapon, majd pedig meggyőződéssel mondják, hogy felkészültek mindenre.

Biztos? Pontosan tudod, mivel és mire készültél fel? Ez nem szerencsejáték! Ez nem öngondoskodás! Mire lesz elég és mire nem, kiszámoltad?

Egyszer csak eljön a nap. Ott állsz és azon gondolkodsz, hol rontottad el. Dühös leszel Magadra vagy másokra, amiért nem tudod élvezni a jól megérdemelt pihenő éveket. Utazgatnál, kényeztetnéd az unokáidat, de nincs miből. Tudatos pénzügyi tervezéssel ezt elkerülheted.


Miért előnyös, ha saját pénzügyi tanácsadód van?

Nem kihívás megkötni egy nyugdíjbiztosítást. Ezt bárki meg tudja tenni, Te is az interneten.

A kihívás abban van, hogy megtaláld, mi a legjobb megoldás Számodra. Ha pedig már meggyőződésed, hogy a nyugdíjbiztosítás, vagy épp a pénztár, akkor abból vajon melyik?

Tudod, mi alapján döntenek sokan? Hogy adnak-e mellé tabletet... Hát, ez nem igazán pénzügyileg megalapozott szempont.

Kihívás van még abban is, hogy a futamidő alatt folyamatos segítséged legyen, hogy végig is csináld. Akkor kapsz valós támogatást, ha bizalmi kapcsolat van a tanácsadód és közted. Ez mindenféle ügynökkel nehéz lesz...

Mit veszíthetsz nyugdíj előtakarékosság nélkül?

Röviden: időt, pénzt, lehetőséget, nyugalmat, a felszabadult pihenő éveket, sőt, akár a szeretteidet, a családodat is...

 

Hosszabban:

 

Majd lesz valahogy....

Nem lesz! Nagyjából 20 éve tudjuk már, hogy gond lesz, mert ez a nyugdíjrendszer nem tartható fenn. Ahogy egyre közelebb kerülsz majd a nyugdíjas korhoz, egyre inkább el fogod hinni Te is. Csakhogy, akkor már késő. 

 

Addigra már elveszett a felkészülésre fordítható idő. Vagy csak nagyon magas összeget félretéve tudod megoldani, sokkal kisebb eredménnyel. Ez pedig elveszett idő és leveszett pénz.

 

Fontos Számodra a fenntartható státusz, az utazás és az élmény, az unokák kényeztetése, a társasági élet, vagy a kiszámítható és magas jövedelem? 

 

Ahhoz, hogy ez pihenő éveidben is így legyen, előre kell gondolkodnod, akár 20-30 évre is. Ezzel elérheted, hogy ma sem kell túl nagy lemondás a jövőd érdekében, hiszen időben elkezdve sokkal kisebb összeg megtakarítása is biztosítja ezeket Számodra.

 

Ha nem teszed, munkával töltött, fárasztó napokat élsz majd. Vagy ha már nem tudsz dolgozni, kénytelen leszel a családodra támaszkodni, hogy ők tartsanak el...

 

Van valami, amit kötöttél. Fizeted is a havi 10.000 Ft-ot, mert a barátnőd (aki biztosítós) azt mondta, ennyit simán tudsz fizetni, neki meg segítesz vele.

 

Kiszámoltad már, mire lesz elég? Mekkora kiegészítést nyújt majd Neked? Elegendő lesz? Ha nem a Neked megfelelő terméket kaptad, akár milliókkal is lehet kevesebb lejáratkor, mintha körültekintően kiválasztod előtte. Sok pénzt veszíthetsz!

 

Felkészültél arra, hogy mi lesz, ha valami váratlan esemény közbe jön? Baleset, betegség, munkanélküliség. Gondold át, miből fizetitek tovább a hiteleteket, hogyan fogtok megélni. Összehangoltad a különböző céljaidat? Lesz még időd újrakezdeni?

 

Erre bizony, ha felelőtlenül csak elhessegeted a gondolatot, rámehet a családod!

 

Van rövid-, közép-, és hosszútávú, szabadon felhasználható tartalékod?

 

Ha nincs, borulhat minden. A terveid, az álmaid, az életed. Hiába van most pénz a bankszámládon, ha nyugdíjasként majd élelmiszerre is alig futja. Hiába tudod megvenni az új autót, ha otthon ülsz majd bezárva idős korodban, mert egy hétvégi programra sincs pénzed az unokákkal, nemhogy utazgatni.

 

Átlátsz mindent? Ismered a nyugdíjbiztosítások, a NYESZ és a többi pénzügyi termék buktatóit? Tudod, mire kell figyelned ezeknél? Értesz a befektetésekhez? Tisztában vagy megtakarítási formák közti különbségekkel? Sokan inkább nem foglalkoznak vele, mert túl sok.

 

Ha fentiekre nincs megnyugtató válaszod, akkor itt az ideje, hogy begyűjtsd a döntéshez szükséges információkat...

Milyen előnyöket biztosít Neked a program velem?


"Apróbetű" mentesség

Fontosnak tartom, hogy pontosan tudd, mit teszel. Erre ugyanis szükség van ahhoz, hogy végig is csináld. Nincs tökéletes termék, de ha ismered a kevésbé szimpatikus elemeit is és elfogadod ezekkel együtt, mert összességében ez kell, akkor később nem érzed becsapva Magad, és nem adod fel dühöngve.

Hatékonyság

Nagyon nehéz 20-30 évre előre gondolkodni. Őszintén szólva csak feltételezünk dolgokat és erre tervezünk. De muszáj. Ezért úgy működhet igazán jól, ha folyamatosan együttműködünk. Vagyis, figyelek Rád, követem a szerződéseidet és a befektetéseidet, hogy a legjobb eredményt hozhassuk ki belőle.

Optimalizálás

Talán ez furcsán hangzik, de fontos tényező. Akkor jársz a legjobban, ha mindig összehangoljuk a meglevő pénzügyi termékeidet egymással és az újakkal is. Ez akkor működik jól, ha egy kézben van mindened. Azzal, hogy átlátom a teljes portfóliódat, úgy tudok javaslatot tenni egy változtatásra, hogy figyelembe veszem a többit is.


Szakértelem

MNB regisztrációm érvényes biztosítás-, pénzügyi- és tőkepiaci közvetítőként is. Gazdasági diplomával és mérlegképes könyvelői végzettséggel, kiemelkedő logikai képességgel rendelkezem. Ez utóbbi igen fontos a komplex megoldásoknál.

Állandóság

8 éve dolgozom a szakmában. Független alkusz vagyok, így akkor is tovább tudunk dolgozni együtt, ha céget váltanék. Sikeres vagyok, és ezt tekintem hivatásomnak. Szeretem, amit csinálok, így hosszútávú együttműködésben gondolkodom.

Etikusság

Azért alakítottam ki ilyen széleskörű portfóliót, hogy biztosan megtaláljam minden esetben a lehető legjobb megoldást ügyfeleimnek. Ez azt jelenti, hogy mindig a Te szemszögedből nézve mérem fel a helyzetet, és teszek ajánlatot.


Elérhetőség

Meglevő ügyfeleim már tudják, hogy minden esetben számíthatnak rám. Több csatornán is elérhető vagyok. A probléma sürgősségétől függően akár azonnali segítséget is kaphatsz tőlem.  Azt szeretik legjobban a közös munkánkban, hogy mindenre keresünk megoldást.

Alaposság

Sosem javaslok semmit, amíg nem ismerem meg elég mélyen a helyzetedet, az igényeidet, a félelmeidet és a várható lehetőségeidet. Mindig több megoldást készítek el, melyeket átbeszélünk közösen, hogy jó döntést hozhass. Persze ehhez Rád is szükség van...

Tájékozottság

Fontosnak tartom, hogy valós összehasonlításokat tudjak végezni a legjobb megoldások érdekében. Ezért figyelemmel kísérem azokat a pénzügyi termékeket is, amiket nem értékesítek. Emellett önképzéssel, folyamatos tanulással tartom naprakészen a tudásomat.

Velem

Miért pont velem működj együtt?

Minden általam mondott szónál beszédesebb ügyfeleim véleménye.

Ők ezt gondolják rólam, és a közös munkánkról:

Somos András

Dr. Somos András

Riporter, Budapest

"Mindig naprakész, a legfontosabbat, a részletekben megbújó kockázatokat is ismeri. Ha projekten dolgozik, elnyűhetetlen munkabírása van, kreatív, és sosem hagy cserben!"

Kapocsi-Pécsi Anna

Gál Izóra

Egyetemi adjunktus, Dunakeszi

"Köszönöm, hogy helyettem is előre gondolkodsz a pénzügyeimmel kapcsolatban! Mindig napra kész és felkészült vagy és sosem érzem kínosan magam a társaságodban amiatt (sem), hogy én ezekhez a dolgokhoz nem értek, és kedvem sincs túl sokat foglalkozni velük. Ja, és kisgyerek- és családkompatibilitásod is fantasztikus! Nem zavarnak az időnként felhangzó csatakiáltások, berontó gyerekek, mindig kedves és közvetlen tudsz maradni.

Somos András

Kissné Mike Erzsébet

Fodrász Budapest

"Csak gratulálni tudok Mónikának! Olyan szakértelemmel, elmagyarázott minden apró részletet, ittam szavait! Olyan figyelmes volt,minden problémámat komolyan vette, és úgy figyelt rám, azonnal felvázolta a lehetőségeket. Azóta is, nap mint nap előttem vannak a megoldások, amelyeket alkalmazok is, míg korábban csak topogtam egy helyben. Mindenkinek csak ajánlani tudom közvetlen barátságát, szakértelmét, tudatos és tapasztalt egyéniségét! Itt a lehetőség, hogy akinek vannak bizonytalanságai a jövővel kapcsolatosan, hogyan tovább....csak forduljon teljes bizalommal Mónikához!..Hajrá!" 

Kapocsi-Pécsi Anna

Incze Ida

MAS koordinátor, Budapest

"Én az internetről, véletlenszerűen (tudjuk, hogy nincsenek véletlenek) kerestem meg Mónit. Már az első E-mail, telefon, majd a személyes találkozás alkalmával éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Nagyon türelmesen végighallgatta, hogy mire szeretnék megoldást találni a segítségével. Ez a pozitív, professzionális hozzáállás segített eldönteni, hogy Őt akarom. Olyan jó tanácsokat adott, hogy életem végéig hálás leszek érte! Köszönöm, hogy ott vagy, ha pénzügyekbe gubancolódok, és mindig számíthatok Rád!"

Mit gondolsz, ismerőseidnek is hasznos lesz ez a lehetőség? OSZD MEG velük, hogy tudjanak róla!

MailerLite