Мармарис, курорт на Турската ривиера

Кой не е чувал за Мармарис и кой не мечтае за почивка в Мармарис? За наша радост тази толкова популярна туристическа дестинация се намира в съседство на България и голяма част от българите имат възможност да я посетят не веднъж или два пъти. А хората се връщат отново тук, защото Мамарис има какво да покаже и предложи на своите гости. Едва ли са много местата по света, където Господ сякаш е дал от всичко по много. Разположен в живописен залив на Югозападното крайбрежие на съседна Турция, курортът предлага незабравими почивки на море, които могат да задоволят и най – капризния вкус. Невероятното съчетание на море и планина създава усещането, че се намирате в Рая. Мармарис ще ви предложи изкусително чисти плажове, закътани китни островчета, където можете да се насладите на спокойствието и тишината, а освежени и отпочинали можете след това да се впуснете в нестихващия нощен живот и да се забавлявате на воля.

Избирайки почивка в Мармарис, вие избирате почивка в един изключително комфортен и популярен курорт, в който няма да скучаете нито за миг.

Дали сте почитател на почивки на море, дали мечтаете да посетите различни забележителности или пък ви се иска да се насладите на тишината на планината и на екзотични растения – единствено Мармарис може да ви предложи всичко това на куп плюс още нещо.

В близост от курорта се намират древните селища Книдос и Каунос, които задължително трябва да се посетят. За любителите на историята ще е интересно и посещението на крепостта на Мармарис, която е строена по време на Османската империя и впечатлява с величествените си отбранителни стени и извисяващи се кули.

Търсачите на по – нестандартни приключения ще бъдат приятно изненадани от разходките из прохладните планини, които обграждат Мармарис, а любителите на нощния живот направо ще бъдат разтърсени от безкрайните купони и забавления, които предлага една почивка в Мармарис.

Възползвайте се от някои от ранните възможности за резервация на пакет за почивка в Мармарис през 2022 година. Някои от най-добрите хотели в Мармарис предлагат редица намаления и пакетни оферти, дори чрез български туроператори, можете да закупите изключително изгодна почивка в Мармарис.

За най-добри оферти за почивка в Мармарис през 2022 година, можете да потърсите в сайтовете на чуждестранните туроператори още през октомври и ноември.

Сайтове на туроператори като ITS, Thomas Cook, Tui и сходни, дават възможност да си закупите пакет за почивка на изключително изгодни цени, когато резервацията е от по-рано.

Насладете се на невероятните партита в Мармарис докато почивате през юли или август.

Мармарис е оживен и важен за туризма град в Турция. Той се намира на егейското и средиземноморското крайбрежие. Градът е доста оживен и живота протича главно по улиците, крайбрежията и в откритите ресторанти и кафета. Bar-street е най-популярната улица с над 40 барове и дискотеки намиращи се една до друга, където хората буквално не спят. Населението на града през лятото е почти 500 хил. Включително и туристите. Градът е известен и с квартала си “ Ичмелер” и неговото живописно сливане на планина с морето. Този квартал е наистина богат на забележителности като пясъчни плажове, планински хълмове, планински извори и кристална чистота на водата. Климатът най-често е с горещо лято и доста мека зима. През лятото температурите стигат до 40-45 °С. Студените сезони са предимно дъждовни, затова туристите избират да посетят курорта през средата и края на лятото.

Макар и да не е ясно кога точно е създадено селището, градът е бил част от голямата Римска империя, а по-късно и от Византия, което предполага, че има и не малко културни наследства. Единственият свидетел за миналото на града е крепостта, построена по времето на Османската империя. Нейните величествени назъбени укрепления и кулата се извисяват в центъра на носът, който навлиза от сушата дълбоко в морето. Допреди половин век, градът е бил просто рибарско селище.

Замъкът в Мармарис е бил възстановен през 16 век от османците, а в момента той е музей. Има над 7 галерии, от които най-голямата е изложбена зала. Освен древната история и близостта до важни археологически места (Книдос и Каунос), които свидетелстват за съществуването на процъфтяващи цивилизации по тези места в древността, днес Мармарис е предпочитан морски курорт. Градът, който се намира на мястото на древния Фискос, от който сега е останала жива само историята, се простира около живописен залив, заобиколен от всички страни от зелени планини.

Днес Мармарис е курорт с модерни хотели, плажове, много на брой ресторанти, кафенета и барове. Чистото тюркоазено море и топлата вода от началото на месец май до средата на октомври го правят популярно място за гмуркачи, рибари и мореплаватели. Мармарис е идеално място за водни спортове и неслучайно е център на ветроходството в Турция. Богатата и великолепна средиземноморска растителност създава естествен завършек на приказните обширни плажове.

Възможностите за забавления в Мармарис са много. Водните спортове са доста популярни в оживеното градче, тъй като има 3 аквапарка. Организират се и екскурзии до близките острови като Радос. Скуката може да бъде избегната както в дискотеките така и в баровете. Турското гостоприемство ще направи вашата ваканция незабравима с неограничените възможности за забавления в Мармарис.

С над 50 хотела ( едни от най-известните са Amos hotel, Green beach, Blue bay и др.) и едни от най-красивите забележителности, Мармарис е най-известния курорт в Турция, който ще Ви остави буквално без дъх.

Почивките в Турция са най-изгодни с туристическа агенция Turkuaz.

Изпрати ни съобщение

.