Assalamualaikum dan apa khabar semua.


⚡️⚡️ ZAKAT DITUNAI PERNIAGAAN BERKAT ⚡️⚡️..

Golongan BISNES OWNER hidup bermewah dan mengendahkan hal berkaitan zakat hingga terlupa kewajiban membayar zakat perniagaan.

Zakat perniagaan ialah zakat yang wajib dikeluarkan hasil daripada harta perniagaan sama ada berasaskan pembuatan, perlombongan, perikanan, perkapalan, pembekalan, pertanian, perkhidmatan atau sebagainya dengan tujuan diperniagakan, sama ada dalam bentuk perniagaan persendirian, perniagaan perkongsian sesama Islam atau dengan bukan Islam, perniagaan semua jenis syarikat, koperasi atau perniagaan saham dan sebagainya. Ia juga termasuk setiap aktiviti yang berkaitan perniagaan bersifat sederhana atau kecil mahupun bermusim seperti makanan, peruncitan, semua jenis jualan langsung ataupun bersistem yang patuh syariah, peniaga jalanan dan lain-lain.

Ini berdasarkan firman Allah Ta’ala dalam surah al-Baqarah ayat 267

"Wahai orang-orang yang beriman, keluarkan zakat sebahagian daripada hasil usaha kamu yang baik-baik dan sebahagian dari apa yang kami keluarkan dari bumi untuk kamu.?Kita akan mendengar perkongsian daripada Tuan Shakor Sulaiman mengapa bisnes owner perlu ambil peduli hal-hal zakat perniagaan secara langsung di zoom

Sertai percuma.


Anda di jemput untuk menyertai perkongsian kami ini

FREE EBOOK BAGAIMANA MENGIRA ZAKAT PERNIAGAAN


Mohon Tinggalkan Info Di Bawah

Perkongsian Ilmu Kewangan

.