Se izgubljaš v ponudbi igrač in ne veš, katera igrača je dobra za tvojega otroka in s katero bi se lahko igral dlje časa?

Ima tvoj otrok doma cel kup igrač, a se z nobeno ne igra prav dolgo? 

Kako prepoznati, katera igrača je primerna za otroka?

Se sprašuješ, koliko časa mu bo igrača zanimiva? Ali bo z njo razvil kakšno spretnost?  

Kako običajno izbiraš igračo za otroka?

Greš v trgovino in se zanašaš na deklaracije in opise igrač, ki jih najdeš na embalažah igrač? Če ima prodajalka ravno čas, ti pomaga pri izbiri. 

Ampak, ob vsem tem svetovanju in raziskovanju si lahko še bolj zmedena. 


Si želiš, da bi enkrat za vselej imela konkretne usmeritve, kako izbrati pravo igračo za otroka?

Sama vem, da sem se ogromno lovila, ko sem po trgovinah izbirala igrače za moji dve deklici. V trgovinah je izbire ogromno, a kako izbrati igračo, s katero se bo potem tvoj otrok tudi igral, ko jo boš prinesel domov?

Vem tudi to, da se čez čas doma nabere ogromno igrač, s katerimi se otrok sploh ne igra več. In se kopičijo še kar naprej. 

Da ne govorim o tem, koliko denarja je šlo v nakup igrač, ki se jih otrok ni niti dotaknil in se na njih nabira prah. 

Kako torej izbrati pravo igračo za otroka?

Skrivnost je v tem, če izhajaš iz otrokovih razvojnih potreb in slediš njegovim zanimanjem, potem ne moreš zgrešiti pri izbiri igrače. 

Ampak, ali veš, katere so otrokove razvojne potrebe v  prvih letih življenja?  

 • Katero spretnost trenutno razvija?  
 • Kaj je tisto, kar ga trenutno zanima? 
 • H kateri dejavnosti ga vleče? 

Otrok ti običajno kar sam pokaže, katera igrača bi bila prava zanj. Potrebno pa je nekaj znanja in tudi pozorno opazovanje otroka, da ugotoviš, na kateri spretnosti in veščini tvoj otrok trenutno dela, kaj želi usvojiti in česa se želi naučiti. 


In v spletnem vodiču Prava igrača v pravem obdobju ti želim predati vse to:

Konkretne usmeritve, da boš znala otroku ponuditi pravo igračo v vsakem obdobju. 

Osnovni pregled otrokovega razvoja od rojstva do treh let, da boš razumela, kdaj otroku ponuditi določeno igračo ali dejavnost

Nasvete, na kaj moraš biti pozorna ob nakupu igrač. 

Predloge, kje vse lahko kupiš igrače, ki so montessori prijazne.

Veliko idej za igrače in dejavnosti, ki jih otroku lahko pripraviš sama. 

Spoznala boš katere so lastnosti igrače po navdihu montessori.


Usmeritve ti bom dala pedagoginja montessori z večletnimi izkušnjami

pri izvajanju programov za otroke in starše ter pri postavitvi domačega okolja montessori za moji dve deklici.

Imam pa še eno veliko prednost - kot bivša lastnica spletne trgovinice z igračami in pripomočki za otroke po navdihu montessori, imam dober vpogled v ponudbo igrač pri nas in po svetu in verjamem, da ti lahko s svojimi izkušnjami in znanjem predam koristne informacije, ki jih potrebuješ ob izbiri prave igrače za tvojega otroka.

Si predstavljaš, kako bi bilo, če ne bi nič več ugibala, katera igrača je dobra za otrokov razvoj?

Med pestro izbiro igrač bi znala izbrati tiste, ki so kvalitetne in dobre za otrokov razvoj.


Poleg tega bi prihranila denar, ker bi bilo zgrešenih nakupov vedno manj.


Otrok pa bi bil zadovoljen, ker ima doma igrače, k ustrezajo njegovim zanimanjem.


V spletnem vodiču Prava igrača v pravem obdobju boš dobila:

Dostop do spletne učilnice v kateri boš dobila: 

 • 1x e- knjižica "Katere so lastnosti dobre igrače" (pdf dokument). 

V tej knjižici boš spoznala 7 lastnosti dobre igrače, po katerih se boš lahko vedno orientirala, ko boš v trgovini izbirala igrače za svojega otroka. 

 • 1x e-priročnik "Kako izbrati pravo igračo za otroka"

v katerem te čakajo 3 seznami igrač za otroka v starosti od 0-3+ (0-1, 1-2 in 2-3+), ki sem jih pripravila na osnovi razvojnih potreb in značilnosti majhnega otroka. 

Zakaj ravno obdobje 0-3+?  Zato, ker v tem obdobju najbolj intenzivno poteka otrokov razvoj in zdi se, da je za to obdobje na voljo največ igrač. 

 • 1x video lekcija "Igrače za dojenčka (0-1 leta)"
 • 1x video lekcija "Igrače in dejavnosti za malčka (1-3 let+)"
 • časovno neomejen dostop do lekcij v spletni učilnici
 • morebitne vsebinske nadgradnje tečaja (dodatne lekcije), ki bi lahko v prihodnosti nastale

Kaj o delu z mano pravijo drugi?

"Ta teden sem preživela z A. doma zaradi bolezni. K sreči ni bil prehudo bolan in sva se lahko res veliko igrala in  crkljala. Kakšen balzam za mamino dušo! Ob tem sem se pogosto spomnila na vas, čas, ki smo ga preživeli skupaj, znanje, ki sem ga ob tem pridobila in mi sedaj pride zelo prav. Z veseljem opazujem A., ki iz police sam izbere dejavnost, ki ga zanima, jo ponavlja večkrat zapored, nato pa tudi sam pospravi (to res rad počne:). Jaz ga pri tem opazujem in uživam, pomagam, če potrebuje pomoč.  

Vam kar malo zavidam, da ste izstopili iz službenega ritma in opravljate poklic, ki osrečuje vas in tudi nas, ki se srečujemo z vami."

(Andreja G. ) 

"Iskreno bi se vam rada zahvalila za vse trenutke, ki smo jih preživeli skupaj in seveda v prvi vrsti za dano možnost. Tako Jakob kot jaz sva bila navdušena. Predvsem sem bila navdušena, da sva čas lahko preživela v okolju, ki otroka podpira k samostojnosti. Otroci v takšnem okolju so tako mirni, osredotočeni na preizkušanje novih stvari, in takšno okolje je edinstveno. Bilo je prijetno in nepozabno. Škoda edino da si ne moremo izmenjati še več besed, ker se je prijetno pogovarjati s podobno mislečimi."

(Janja S.) 

"A vam lahko nekaj zaupam? 

Lani aprila sva imela s partnerjem res hude čase, starejši sin je imel 2,5 let, mlajši 2 m in seveda starejši z raznoraznimi izpadi trme, ljubosumja itd. V enem trenutku več nisem vedela kako naprej, vtipkala sem besedo "montessori" in prišla na vaš blog. Hvala višjim silam, da je tako bilo in hvala vam za to, kar ste in da ste! Dobesedno ste bili luč v temi, predvsem za naju s partnerjem, ker je zaradi starih vzorcev težko shajal z novo družino. Ah ... malo izpovedi. :) 

Hvala! še 1x."

(Tanja M.)

"Mojco sem imela priložnost bolje spoznati, ko sva s sinom obiskovala njen prvi program za starše in otroke. Njena umirjenost, nežnost pri delu z otroki, strast in zaupanje v pedagogiko montessori so me povsem prevzeli. Izkušnje in znanja, ki mi jih je predala na tem programu, pa so mi sedaj v pomoč pri mojem delu."

(Maja K.)

Povej mi, koliko je vredno, da se tvoj otrok igra s pravimi igračami, ki ga ne samo osrečujejo, ampak tudi podpirajo njegov optimalni razvoj?

In koliko denarja boš prihranila, ker ga ne boš metala skozi okno za neustrezne in morda celo škodljive igrače?

Imaš torej dve možnosti.

Ena je ta, da ti še naprej ni čisto jasno, katere igrače so najbolj optimalne za tvojega otroka in zato še naprej mečeš denar skozi okno, medtem ko bi se tvoj otrok lahko igral z igračami, ki bi bile zanj veliko boljše. 

In druga možnost je ta, da na srebrnem pladnju dobiš vse informacije o tem, kaj kupiti in zakaj, tako da lahko maksimalno podpreš razvoj svojega otroka in svoj denar pametno naložiš.

Investicija v tvoje znanje

Cena za spletni vodič je 79 EUR. 

Dostop do celotnega spletnega vodiča boš dobila ob prijavi in plačilu celotne investicije. 

V ceno je vključeno: 

 • dostop do spletne učilnice, v kateri boš dobila: 
  • 1x e- knjižica »Katere so lastnosti dobre igrače – po navdihu montessori (pdf dokument). 
  • 1x e-priročnik »Kako izbrati pravo igračo za otroka«, v katerem te čakajo 3 seznami igrač za otroka v starosti od 0-3+ (0-1, 1-2 in 2-3+), ki sem jih pripravila na osnovi razvojnih potreb in značilnosti majhnega otroka. Zakaj ravno obdobje 0-3+?  Zato, ker v tem obdobju najbolj intenzivno poteka otrokov razvoj in zdi se, da je za to obdobje na voljo največ igrač. 
  • 1x video lekcija »Igrače za dojenčka (0-1 leta)«
  • 1x video lekcija »Igrače in dejavnosti za malčka (1-3 let+)« 
 • časovno neomejen dostop do lekcij v spletni učilnici
 • morebitne vsebinske nadgradnje tečaja (dodatne lekcije), ki bi lahko v prihodnosti nastale

Kako izgleda spletni vodič:

 • Ob nakupu spletnega vodiča boš prejela enkratno geslo za dostop v spletno učilnico
 • Z vstopom v spletno učilnico boš takoj prejela celotno gradivo spletnega vodiča Prva igrača v pravem obdobju
 • Vsebine spletnega vodiča so digitalne (pdf, audio in video formati). 
 • Dostop do gradiva in lekcij ni časovno omejen, kar pomeni, da si lekcije lahko ogledaš vedno znova in znova
 • Lekcije boš lahko poslušala ali/in gledala preko računalnika, tablice ali pametnega telefona. 

Kdo ti bo znanje predal?

Znanje ti bom predala pedagoginja montessori, ki odkrivam in raziskujem pristop montessori že dobrih osem let. V tem času se stalno izobražujem pri  domačih in tujih predavateljih ter strokovnjakih s področja montessori pedagogike.  

Istočasno pa staršem preko srečanj v živo in preko mojih on line programov pomagam, kako lahko na enostaven in preprost način vključijo montessori v svoj dom. 

Sem tudi mama dvema deklicama, ki sta danes sicer že v šoli, a pristop montessori sem v vzgojo pričela vključevati v njunih zgodnjih letih otroštva. Obe hčerki sta bili vključeni v vrtec montessori in danes obiskujeta osnovno šolo montessori. 

Kot bivša lastnica spletne trgovinice z igračami in pripomočki za otroke po navdihu montessori, imam dober vpogled v ponudbo igrač pri nas in po svetu in verjamem, da ti lahko s svojimi izkušnjami in znanjem predam koristne informacije, ki jih potrebuješ ob izbiri prave igrače za tvojega otroka.