Prova på Rörelse i vila online

Äntligen en möjlighet att uppleva Rörelse i vila online. Var med på en kort gratis presentation och prova på innan du tar nästa steg.

Upplev Rörelse i vila online

Att bara lägga sig ner på ett varmt och fast underlag. Lyssna på en klok och snäll röst som ger dig instruktioner du förstår. Uppleva den nästan magiska effekten av Rörelse i vila. Avspänning på en djupare nivå.

Var med på en presentation

Vi träffas i Zoom, pratar om Rörelse i vila och testar på riktigt. Det är gratis och funkar via mobil (eller dator/surfplatta). Tar max en timma. Inga förkunskaper krävs. Bara längtan och nyfikenhet.

Söndag kl 15-16 den 31 januari

är nästa tillfälle. Anmäl dig snarast så att du hinner få länk till Zoom samt instruktioner på hur du kan ordna med en bra plats att ligga på när vi gör rörelserna. När du anmält dig får du också en välkomstpresent.

00 Days
00 Hours
00 Mins
00 Secs

Några ord om...

Här kan du läsa lite mer om hur det går till att göra Rörelse i vila online,  Lisel Humla, Urforma nu och Föreningen Rörelse i vila och den tradition vi ingår i.

Att göra Rörelse i vila online

Vi träffas i Zoom Meetings. Du behöver inte vara med via video om du inte vill. När vi gör rörelserna ligger du ner och lyssnar bara på instruktioner. Du tittar inte ens på skärmen och då behövs inte ens kameran vara på. När vi pratar kan du vara med och lyssna, chatta, prata och synas i bild som det passar dig. Efter rörelsemomentet kommer ett moment där du har möjlighet att förankra och förstärka rörelsernas effekt med hjälp av papper och pennor/kritor.

På en presentation berättar vi om vad Rörelse i vila är och du får prova på. Vill du fortsätta med Rörelse i vila online finns möjlighet att vara med i en sluten grupp eller en längre workshop. När du anmäler dig till en presentation får du automatiskt mail om kommande möjligheter att utöva Rörelse i vila online.

På bilden ser du underst en deltagare som ändå hade kameran på. Överst ser du Lisel Humlas händer i ett kalejdoskop. För att du inte ska titta på skärmen under tiden vi gör Rörelse i vila hur fint kalejdoskopet än är...

Lisel Humla - Urforma nu

En av pionjärerna inom Rörelse i vila. Var den som introducerade Judith Koltai och hennes arbete Syntonics, Embodied practice i Sverige 1996. Då hette jag Liselott Sjöstedt och kallade sitt arbete för Antigympa. Nu heter jag Lisel Humla Sjöstedt och är verksam i egen regi samt genom föreningen Rörelse i vila. Hon är en av få i Sverige som nu får hålla sessioner med Syntonics. Det där med vad det här arbetet ska kallas är en knepig fråga. Arbeit am Mench måhända som en av ursprungsgestalterna kastade ur sig när hon mot sin vilja behövde sätta ett namn på det. Hon i sin tur hette Elsa Gindler.

Urforma är inget dumt namn det heller och du utforska det på sajten Urforma.nu.

Föreningen Rörelse i vila

På bilden ser du några av oss i styrelsen tillsammans med Judith Koltai. Koltai som är anledningen till att vår förening finns. Det rörelsefilosofi hon så tålmodigt förmedlat till oss årligen sedan 1996 är unik. Judith bor i Kanada och sannolikt har hennes sista besök ägt rum. Nu är det upp till oss i föreningen att förvalta och sprida det vidare. 

Grunden för Koltais rörelsefilosofi och den tradition on är en del av är det som kan sammanfattas som "muskelkedjornas samband". Det tillsammans med så mycket annan klokskap om rörelse och vad det är att vara människa. 

Du som vill stödja föreningens verksamhet och ta del av den är varmt välkommen att bli medlem.

.