Färdig Rabatt, fjärilsväxter

Med fjärilsrabatten får du ett genomtänkt växtförslag för ett soligt, väldränerat läge med härlig blomning från vår till höst.

De utvalda växterna lockar till sig mängder med vackra och nyttiga insekter som fjärilar, humlor och vildbin.

Växterna i förslaget passar att plantera i pallkrage eller rabatt.

Längtar du efter en prunkande rabatt som blommar från vår till höst och som lockar till sig mängder av fjärilar, humlor och bin?

Vill du ha blommor som passar ihop med höjd, färg, form och blomningstid?

Är du less på att köpa nya växter varje år?

Då är det här växtförslaget något för dig. Enkelt, snyggt & lättskött!

Varför en Fjärilsrabatt?

Färdig Rabatt, Fjärilsväxter, består av en utskrivbar pdf med en utförlig planteringsplan och växtlista. Den fungerar som ett recept för att du enkelt och smidigt ska kunna anlägga en prunkande plantering i rabatt eller pallkrage.

Tack vare den färdiga planen behöver du inte själv leta fakta om växter och om passar ihop eller trivs i ett visst läge. Du behöver heller inte ta reda på hur många plantor som går åt eller var de ska placeras i förhållande till varandra.

Det arbetet har jag redan gjort åt dig för att underlätta så att du kan komma igång och plantera en rabatt som både du och de små bevingade vännerna som besöker din trädgård kan njuta av så snart som möjligt.

Fördelar med Fjärilsrabatten

Tidsbesparande

Lägg din tid och energi på något viktigare än att planera och leta efter växter som passar i din trädgård. Med en färdig plan att följa kan du ändå få en vacker och välplanerad rabatt.

Enklare att köpa växter

Med växtlistan i handen vet du vilka växter du ska leta efter i butiken. Du slipper också onödiga spontanköp och att komma hem med plantor som du inte vet var du ska placera.

Rätt växt på rätt plats

Jordmån? Sol eller skugga? Fuktigt eller väldränerat? Växterna i Färdig Rabatt är utvalda för ett specifikt läge vilket gör att de trivs bättre. De växer fortare, är friska och frodiga och lever längre.

Vackra fjärilar & surr

Växterna som föreslås ökar mångfalden i trädgården. De lockar till sig vackra fjärilar, brummande humlor & surrande bin som du kan iaktta & njuta av.

Hjälp våra vilda bin

Många av de insekter som pollinerar bland annat våra äppelträd och bärbuskar är i fara. Med fjärilsväxterna kan de nyttiga insekterna hitta föda & pollen hela säsongen.

Blomning vår till höst

Med det här väl genomtänkta växtförslaget får du en vackert blommande rabatt från vår till höst med färger och former som passar ihop med varandra.

Vad tycker andra om Fjärilsrabatten?

Mer om växterna och var de trivs

I planteringsplanen för ”Fjärilsväxter” ingår förslag på 12 olika sorters växter, varav några exempel är röd solhatt, vårkrokus och rosenstav. Rabattens blomningstid sträcker sig från tidig vår fram till hösten.

Rekommenderat läge: soligt & väldränerat, normal till fuktighetshållande jord
Härdighet:
B = kan odlas i hela landet på skyddat och väldränerat läge
Planteringstid: Vår/försommar eller höst. Lökväxter sätts på hösten
Planteringsyta: 80x120 cm (normalstor pallkrage) 
eller 1x2,5 meter för en rabatt i marknivå.

Vad ingår i Fjärilsrabatten?

Fjärilsrabatten består av en pdf som du kan spara på dator eller annan enhet. Vill du skriva ut Fjärilsrabatten så går det bra med vanligt A4-papper. Observera att växter INTE ingår.

Följande finns med i din pdf:

Illustration

Illustrationen ger en bild av hur din plantering kan komma att se ut efter ett par säsonger när plantorna växt sig stora och frodiga.

Planteringsplan

En planteringsplan som du enkelt kan följa när du ska placera ut och plantera perenner och lökväxter i din pallkrage eller rabatt.

Växtlista/inköpslista

En detaljerad växtlista som är kopplad till planteringsplanen. Den kan med fördel också användas som inköpslista vid besök i trädgårdsbutiken.

Växtbilder & fakta

Växterna i förslaget finns samlade på en sida med en bild och korta fakta för varje växt. För många växter finns också förslag på alternativ.

Plantering & skötselråd

Enkla råd och tips för när och hur växterna bör planteras och vad du ska tänka på vid beskärning, gödsling och bevattning av växterna.

Bonustips

Vill du göra ännu mer för att bjuda in fler nyttoinsekter till trädgården? I din pfd finns några enkla bonustips på fler saker du kan bidra med.

Fjärilsrabatt, illustration

Färdig Rabatt: Fjärilsväxter

Vill du få in fler nyttoinsekter i trädgården och hjälpa dem hitta pollen & nektar - samtidigt som du får en vacker och lättskött rabatt med blomning från vår till höst?

Växtplanen för fjärilsrabatten gör det enkelt att bidra till en trädgård som gör nytta för våra små och nyttiga trädgårdsvänner.

Pris: 450 kr

Ann Hallén

Designer

Ann Hallén

Jag heter Ann Hallén och är till yrket landskapsarkitekt. I mitt företag shape IT green designar jag utemiljöer att må bra i och njuta av. Här får jag användning för min kreativitet och mitt intresse för planering, formgivning, växter och trädgård.

I mina uppdrag ingår planering av privata trädgårdar, utemiljöer vid vårdboenden, företag och bostadsrättsföreningar  - och andra hälsofrämjande trädgårdsoaser. 

Med FÄRDIGA RABATTER vill jag hjälpa fler att få möjlighet till välplanerade och vackra rabatter som ett första steg till en harmonisk och grönskande oas.

.