VROUW ZIJN RONDOM DE OVERGANG

Workshop voor vrouwen op zaterdag 26 september 2020 in 's-Hertogenbosch


Herken je dit?

 • Het valt je de laatste tijd op dat je lichaam verandert. Je merkt het aan je cyclus en aan het zwembandje dat je in je taille aan het ontwikkelen bent en voorheen niet had.
 • Je hoofd lijkt het regelmatig even niet zo goed te doen. Concentratie is soms lastig en als je eerlijk bent, dan kun je steeds vaker ergens niet opkomen. Je vraagt je af of je teveel hooi op je vork hebt of dat het iets anders is.
 • Je stemming schommelt ook alle kanten uit. Het ene moment ben je vrolijk en het volgende geïrriteerd, boos of verdrietig. Een aanleiding hoeft er eigenlijk niet echt te zijn.
 • Tot overmaat van ramp is je libido ook niet meer wat het geweest is. Om van de gebroken nachten omdat je het zo warm hebt maar niet te praten.
 • Je voelt je onzeker over jezelf en hebt het gevoel de grip te verliezen. Er verandert van alles in je lijf en je vraagt je steeds vaker af “waar ben ik in dit hele verhaal?”.
 • Alles bij elkaar vraag je je af of dit de (beginnende) overgang is en hoe je die in hemelsnaam een beetje gezellig doorkomt.


Hoe zou het voor je zijn als?

 • Je zonder al teveel kleerscheuren door de overgang heen kunt gaan? Je ook in deze periode goed in je vel zit en gewoon lekker jezelf kunt zijn?
 • Je lichaam weliswaar verandert, maar tegelijkertijd ook veel sterker en gezonder wordt?
 • Je deze periode rondom de aanstaande overgang volledig kunt omarmen en ervaren als een nieuwe groeifase in je leven?


Wil jij dit ook? Meld je dan aan voor de workshop Vrouw zijn rondom de overgang.

Deze workshop is iets voor jou als je tussen de 40 en 55 jaar oud bent en je jezelf herkent in wat hierboven staat. Ook als je andere klachten hebt, waarvan je je afvraagt of die misschien horen bij de beginnende overgang, dan is deze workshop waarschijnlijk iets voor jou.

Na het volgen van deze workshop:

 • Weet je welke hormonen juist nu voor jou belangrijk zijn, hoe die met elkaar samenwerken en waardoor deze samenwerking verstoord wordt.
 • Heb je een beter idee over hoe je de samenwerking tussen je hormonen positief kunt beïnvloeden door in je voeding en leefstijl dingen net iets anders te doen.
 • Heb je handvatten om ook in deze fase van je leven voldoende grip te hebben op alles wat er verandert zowel in je hoofd als in je lijf. Je voelt je daardoor sterker en bent je meer en meer bewust van jouw vrouwelijke wijsheid.

De workshop wordt gegeven door:

Chantal van den Brandt-Simons

Ik help zelfbewuste vrouwen die al jaren last hebben van hun hormonen, schildklier, spijsvertering of darmen om deze klachten met voeding en leefstijl zo goed als mogelijk op te lossen. 

Website: van appel tot zeekraal 

Praktijk voor orthomoleculaire / kPNI therapie

Marjoke Smits

Ik coach, begeleid en train dagelijks mensen in hun proces van persoonlijke groei gericht op verbinding met zichzelf, op weg naar innerlijke rust, zelfvertrouwen en balans. De levensthema’s waarin ik mij heb gespecialiseerd zijn: Rouw, Trauma, Autisme, Psychische- en Fysieke kwetsbaarheid.

Website: ik en de ander 

.