KYOntspanning in je lijf & rust in je hoofd

Het is tijd om even afstand te nemen van je dagelijkse toestanden. 

Een One Day Retreat is een dag waarbij je door middel van yoga, meditatie, heerlijk eten en verbinding met de groep de kalmte en kracht in jezelf (terug) vindt. 

Een geweldige mooie ervaring en een verrijking voor jezelf. Weg uit de hectiek van het dagelijkse leven en even helemaal alleen aan jezelf denken.

Een retreat (of retraite) betekent je terugtrekken of 'je blik naar binnen richten'. Het is jezelf losmaken van je dagelijkse bezigheden, van je omgeving en alles wat 'moet'. Het is een periode om in alle rust te reflecteren en inzichten te krijgen. 

RUST, FOCUS en OPLADEN
Open je hart voor verandering met yoga, meditatie en krachtig breathwork 

“Transitions to a heart centered world”

Voel jij het ook? Dat de energie aan het verschuiven is van een "the sky is the limit" , hiërarchisch en eindeloze groei .. naar ZIJN in het nu en verbinding met jezelf en de mensen om je heen?

Tijdens deze transitie periode kan het onrustig zijn, in jezelf en de wereld om je heen. Want hoe weet je wat waar is?

Wat de uitdagingen in je leven ook zijn, verandering werpt altijd weerstand op. Het schuurt, maar je weet dat je door moet, dat het nodig is om te groeien, om je verder te ontwikkelen. Wat als de verandering van buitenaf lijkt opgelegd, wat doe je dan? Hoe weet je wat "goed" is?

We leven in een tijdperk van informatie-overload, eindeloos veel prikkels.. er zijn altijd dingen die onze aandacht vragen. Een paar honderd jaar geleden kreeg je in je hele leven net zoveel prikkels als wij nu op één dag. Door de permanente druk op je systeem, vooral je zenuwstelsel, krijg je geen rust meer en kan je niet goed meer van inspanning naar ontspanning komen. Hierdoor kunnen allerlei klachten ontstaan, zoals spanning in je lichaam, slecht slapen, obstipatie, onrust, hoge bloeddruk, snelle hoge ademhaling en stress.

Er is goed nieuws:) Er is niets mis met je. Je kunt jezelf trainen om weer te leren ontspannen. Tijdens deze yoga retreat dag doen we oefeningen om dit te ervaren, te leren en toe te passen. We doen yoga om de spanning in je lichaam los te laten waarna je in een diepe ontspanning kunt komen tijdens de yoga nidra sessie.

Voorafgaand aan deze dag kan je in de vroege ochtend aansluiten bij de Aquarian Sadhana, lees er hier onderaan de pagina meer over. 28 november 2021 

Verandering als generator 

voor mogelijkheden

Verfijn een diep gevoel van innerlijke veiligheid om in onzekere tijden stabiliteit en ankering in je leven te ervaren. Bekrachtig jouw recht op een gelukkig en goed leven door jezelf volledig te omarmen. 

Deze dag gebruiken we de energie van het eerste chakra om het fundament in je leven te aanschouwen, te ervaren en te balanceren. Ook onderzoeken we de verbinding van het eerste chakra met de eerste levenscyclus om daarmee patronen, potentie en projecties van jouw leven in kaart te brengen. 


16 januari

Vrouwen Cirkel 

De reis van de heldin 

In onze masculine maatschappij staan vrouwen voor bijzondere en unieke uitdagingen. 

Tijdens deze dag beginnen we met de reis van de heldin, de reis die voor alles staat wat je hebt meegemaakt in dit leven en vorige. 

Deze dag is voor vrouwen die willen stralen, zichzelf willen laten zien in wie ze zijn, geloven in verbinding, verlangen naar een veilige plek om zichzelf op een diepere laag te ontmoeten.

Deze dag is voor vrouwen en zij die zich vrouw voelen.


 

6 maart

Van "Midlife-Crisis" 

naar "Midlife-kansen" 

De midlifecrisis is een tijd voor zelfevaluatie en herwaardering van je leven tot nu toe. Dat wat je eerder dreef en bezighield mag je afsluiten en nu is de tijd om te beslissen wat werkte of niet werkte. Ga je in de richting die je wilt gaan? 

Geluk bij mensen volgt een patroon: Het begint hoog en bereikt een dieptepunt aan het eind van de veertig, begint dan opnieuw en bereikt een nieuw hoogtepunt op 70-jarige leeftijd. Deze dip in geluk noemen we de "midlifecrisis".

Regelmatige yogabeoefening vergroot je gevoel van geluk en welzijn. We focussen ons op houdingen die het hart openen en het lichaam energie geven. 

  De magische combinatie van 


  Yoga Nidra 

  De kunst van diepe bewuste ontspanning 


  en

   Kundalini Yoga

  Hervinden van je innerlijke kracht

  Hoe ziet een 1 daagse yoga retreat eruit? 


  * Lichaamswerk: Kundalini yogales met diep ademwerk, asana's en meditatie. 

  * Mantra: Laat je door de klanken van de mantra's de weg naar binnen wijzen.

  * Stilte: Tijdens een stilte wandeling of stilte moment om je ervaring in jezelf te verankeren en te balanceren. 

  * Ontspanning: Maak contact met de diepe helende kracht van je lichaam tijdens de yoga nidra sessie

  * Lunch: Na een lange ochtend is er een heerlijke vegetarische soep lunch Bij goed weer buiten op het terras onder de druif. 

  * Kennis opdoen: Uitleg over het thema vanuit yoga filosofie en praktische toepassing van yoga en lifestyle voor je dagelijks leven.

  * Rebirthing meditatie: Krachtige Kundalini Yoga Meditatie om indrukken en blokkades uit het verleden te helen door middel van houdingen en ademhalingstechnieken.

  * Verbinden: Delen van ervaringen, inzichten en vragen in de Closing Circle.
  PRIJS

  Deze 1 daagse yoga retreat kost 
  117 euro

  De locatie

  De locatie

  Focus Zwolle | Creatieve vrijplaats

  Deze locatie heeft alles wat we willen voor een One Day Retreat. Focus ligt dichtbij de stad Zwolle en toch is het er rustig. Vanuit Zwolle CS ben je met 15 minuten op deze creatieve plek in de wijk Dieze Oost. De 1 daagse yoga retreat vindt plaats in de Rode Ruimte, die helemaal is verbouwd en ingericht  tot een warme, authentieke en lichte open ruimte met een groot terras en een extra ruimte om je terug te trekken of om te eten. Als de zon schijnt lunchen we buiten. Ook met regen is deze locatie perfect. Je bent hier echt even helemaal weg uit de drukte van alledag. 

  Je kan gratis parkeren voor de deur. Voor deze dag hebben we onze eigen ingang, door het hek aan de rechterkant van het gebouw. 

  Neem zelf yogamatje, (meditatie) kussentjes, dekentje, drinkfles, leesbril mee. Zorg goed voor jezelf en neem mee wat je nodig hebt om comfortabel te kunnen zitten en liggen. Er zijn ook stoelen aanwezig zodat je (lange) meditaties zittend kan volgen.

  Adres

  Stichting Focus

  Zerboltstraat 63

  Dieze Oost, Zwolle 

  "Dans, alsof niemand kijkt. 

  Heb lief, alsof je nog nooit gekwetst bent. 

  Zing, alsof niemand je kan horen, Werk, alsof je het geld niet nodig hebt.

  Leef, alsof de hemel op aarde is."

  – Rumi


  Optioneel & voor iedereen toegankelijk

  Sadhana, het yogische ochtendritueel   Sadhana is dagelijkse yoga beoefening. Vanuit de Kundalini Yoga traditie volgen we een prachtige, lange groepsmeditatie in de uren voordat de zon opkomt. Dit is de Aquarian Sadhana en iedereen is welkom om dit bijzondere samenzijn mee te maken. Dus ook als je de yoga retreat dag niet volgt. 

  De Sadhana voorafgaand aan deze dag is optioneel; je hoeft dus niet mee te doen en je kan starten bij bijvoorbeeld de yoga of de mantra's. Kom binnen in stilte, zoek je plekje en sluit rustig aan. 

  De Sadhana is voor iedereen toegankelijk en is op donatiebasis met potluck ontbijt; als je wil blijven ontbijten neem dan zelf iets mee voor ‘t ontbijt voor jezelf en om te delen.

  Tijd:

  05:30 - 06:00 Reciteren Japji (The song of the Soul)

  06:00 - 07:00 Yoga

  07:00 - 08:00 Aquarian mantra's chanten

  10:00-16:00 workshop dag

  Wat neem je mee naar huis 

  ✔️ Handvatten om contact met jezelf te maken

  ✔️ Inspiratie voor een gelukkig en gezond leven 

  ✔️ Meditaties en inzichten om te integreren in je dagelijks leven

  ✔️ Betere concentratie en focus

  ✔️ Voel je diep verbonden met wie je werkelijk bent

  ✔️ Herstel van balans in je lichaam

  ✔️ Verminder onnodige gedachten


  Heb je een vraag? Ik help je graag. 

  Neem contact met me op


  .